Güvercin ayağına dolanan çuvaldan keski makasıyla kurtuldu

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde ayağına çuval dolandığı amacıyla uçamayan güvercin vezneci görevlisi ve esnafların müdahalesi ile kurtarıldı. Tırnak makasıyla ayağındaki çuvak kesilen kuş özgürlüğe kanat çırptı.

Olay, İstasyon Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere bakarak, ayağına çuval dolandığı için uçamadığından hava tıpkı kuşun düştüğünü gören kasaba sakinleri derakap olaya engelleme etti. Güvercini gören banka güvenlik görevlisi Bahtiyar Kartun güvercini defa üzerinden alarak esnaf Barış İlhan’ın dükkanına götürdü. Burada Kartun ve İlhan güvercinin ayağına dolanan çuval parçalarını keserek kuşu özgürlüğüne kavuşturdu. Çuvaldan kurtulan güvercin yine doğaya salındı.

Kuşun hayatını kurtaran Kartun ise “Himmet saati içeresinde ayağı çuval bağlı bire bir kuş düştü. Arabalar ezecekti. Hemencek koştum yakaladım. Esen olsun Sulh ağa birlikte ‘anında getir’ dedi. Ayağına dolanan çuvalı çıkardık. Ayağı biraz hasar görmüş elbette. Sonra kuş uçtu ve gitti” dedi. – AFYONKARAHİSAR



Share: