Hakan Kurt cüret tazeledi

Çabuk-Koop-İş Sendikası Erzurum Büro Başkanlığının 18. Cılız Genel Kurul seçimi yapıldı.

Tek liste halinde yapılan Umumi Asamble seçiminde 97delege oy kullanırken Tez-Koop-İş Sendikası Erzurum Ofis Başbuğ Melik Aldanmaz atılganlık tazeleyerek baştan komutan seçildi.

Yapılan Umumi Asamble Seçimine Çabuk-Koop-İş Sendikası Umumi Komutan Yardımcısı Melik Bozkurt, Acele-Koop-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri İsmail Entelektüel, Türkiye Haberİş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Kemal Akkan, Türk Harb-İş Sendikası Erzurum Yazıhane Başkanı Âlem Yılmayan ve Koop-İş Sendikası Erzurum Idarehane Başbuğ yardımcısı Alaattin Tunga, Güvenlik İş Sendikası Erzurum nahiye başkanı Edip Bozoğlu, TES-İŞ Sendikası Erzurum Idarehane Başkanı Muharrem Demircan, ve TOLEYİS Erzurum Yazıhane Başkanı Ekrem Sivaslı katıldı.

Görevde bulunduğu dört yıllık sürede hem dünyada hem birlikte ülkemizde büyük gelişmeler yaşandığını anlatım eden Tez-Koop-İş Sendikası Erzurum Yazıhane Komutan Hakan Kurt, 2018 yılında 696 sayılı Yasa Mesabesinde Kararname ile taşeron sistemi tamamen olmasa da cesim aynı kısmı çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Kurt,”Görevde bulunduğumuz serencam dört sene içerisinde işçiler hesabına olumlu gelişmelerde oldu. 2018 yılında 696 mahdut Yasa Mesabesinde Kararname ile taşeron sistemi ağız ağıza olmasa bile balaban aynı kısmı çözüme kavuşturulmuş, yıllardır dile getirdiğimiz sizlerin ilk işe methal tarihinizden itibaren kişizade işçi olmanız gerekliliği söylemimiz 2018 yılında tamamen olmasa üstelik karşılığını bulmuş nihayete erdirilmiştir. Bu anlamda ilkin Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçen herkese çokça teşekkürname ediyorum. Önümüzdeki yıl intihap yılı olduğu kabilinden Şişko Uyuşma yılı ve dönemi. Herhangi Bir iş yerinin kendine has sav ve sıkıntıları var. Önce sorunları tayin ediyoruz etmeye de bitmeme edeceğiz. Sonra çözüm anlamında atılması gereken ne büyüklüğünde kadem varsa birlikte atacağız. Dolgun İş Konvansiyon dönemine kuvvetli ve azimli girebilmek üzere, seçme gelişim durumunda Dolgun İş Kavil araştırı, hazırlama, vukuf cem komiteleri kuracağız. Meze ve değişmeyen sahibi işçiler olacak. Henüz çalışkan ve murahhas ayrımsız yapı oluşturup alay malay savaş yazar, müracaat masasında alay malay olacağız. Çabuk-Koop-İş Sendikası emeğe ve emekçiye ayar veren benzeri sendikadır. Genel Kurulumuzun iştirakçi sınıfına, Sendikamıza, Türk işimize, Ülkemize alımlı çalımlı olmasını diliyor, hepinize teşekkür ediyorum” dedi. – ERZURUM

Share: