Hakkari’de çocukları dağa kaçırılan aileler HDP önündeki eylemlerini sürdürdü

Hakkari’de çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi mesul markajcı aileler, partinin iklim başkanlığı önündeki eylemlerine devam etti.

Cumhuriyet Caddesi’nde benzeri araya mevrut aileler, ellerinde “Hakkari anneleri, Diyarbakır anneleri ile müşterek genç erkek nöbetinde” kayıtlı pankart, dövizler, Türk bayrakları ve çocuklarının fotoğraflarıyla HDP İl Başkanlığı binası önüne kadar yürüdü.

HDP ve yıldırı örgütü PKK aleyhine sloganlar atan aileler, bire bir müddet yerleşme eylemi yaptı.

Terör örgütü PKK ile HDP’ye aksülamel gösteren anne ve babalar, çocuklarına seslerini duyurmaya çalıştı.

Eşinin kardeşi dağa kaçırılan Leyla Ekinci, aileler adına yaptığı açıklamada, çocuklarına birleşmek ve seslerini ifşa etmek için eylem yaptıklarını söyledi.

Çocuklarının kimsenin piyonu olmayacağını, PKK ve yandaşlarının, annelerin gözyaşlarında boğulacağını dile getiren Fellah şöyle devam etti:

“Eş korkmayın, birleşelim. Bütün beraber çocuklarımızı dağdan indirelim. İnanıyoruz kim azimle seslerini yükselten biz annelerin yardımıyla terör örgütlerinin elinde mevcut yavrularımızı kurtaracağız. Evlat nöbetindeki bilcümle annelerle birlikte ‘teröre serencam’ diyoruz, teröre ilenç ediyoruz. Bizler buradan yılmadan, yıkılmadan tamlık Türkiye’ye sesleniyoruz, zaman bağlanak, el birliği günüdür. Ilkin Hakkari halkı koyulmak amacıyla eksiksiz halkımız daha çok uyansın. Pespaye PKK ve taşeronlarının gerçeklik yüzünü görsün. Hakkari anneleri kendisine buradan çağrımızdır. Bizlere katılın. Bu esaslı davamızı birlikte büyütelim. Çocuklarımızla gelişigüzel mutlu yarınlara kavuşalım. PKK kaybedecek, anneler kazanacak. PKK kaybettiği zaman tek annenin yüreği yanmayacak, koku ve ölümler sonuç bulacaktır.”



Share: