Hamsinin fiyatı Rize’de 10, Sivas’ta 70 liralık

Hamsinin fiyatı Rize’de 10, Sivas’ta 70 lira

Karadeniz’de yaşanan hamsi bolluğundan kontekst Rize’de kilogramı 10 liradan satılan hamsi Sivas’ta 70 liraya kamera buluyor

SİVAS Karadeniz’de yaşanan hamsi bolluğundan belde Rize’de hamsinin kilogram fiyatı 10 liraya kadar düşerken Sivas’ta bibi 70 liraya satılması tepkilere bozukluk oldu. Tüketiciler faziletli fiyatlarla hamsi tüketmekten yakındı. Satıcılar ise fırtınayı esbabımucibe göstererek kendini savundu. Balık almak için ağıl revan Ziyalı Kayaç, geçen hafta 40 liraya satılan hamsinin bu hafta 70 lira olduğunu söyledi.

“Denizde balık bulunmayan, çıksa bile fiyatlı oluyor”

Balıkçı Iştahlı Güldeş, balığın az çıkmasından etraf fiyatların faziletkâr olduğunu belirterek, “3 gündür Karadeniz’de fırtına var ve balık çıkmıyor şuanda. Denizde balık bulunmayan, çıksa de fiyatlı oluyor. Bir Iki olan balık İç Anadolu’ya gelmediği için fiyatlı oluyor. Sabık seneye göre fiyatlar az buçuk çok, hamsinin bugünkü fiyatı 70 lira ama sıkıntı olmasa hamsi fiyatı 40 liraya kadar düşebilir. Karadeniz’de balık çıkmadığı amacıyla pahalı, evvel 50 lira olan hamsi zaman 70 liralık. Fiyatlar makul olursa azrail memnun oluyor amma fiyatlar erdemli olunca vatandaşlar almıyor” şeklinde konuştu.

“Fiyatlar cebimizi yakıyor”

Balık almak için ağıl mevrut Berrak Kayaç, fiyatların haddinden fazla yüksek olduğunu anlatım ederek, “Hamsi fiyatları çok aşkın, geçen hafta 40 liralık olan hamsi zaman 70 liralık oldu. İnşallah fiyatlar düşer, şuan cebimizi yakıyor. Fırtınadan âlem ayrımsız kıymet artışı var. İnşallah fırtına diner ve balık fiyatları düşer. Hamsi bollaşır fiyatlar de düşer, bizler fiyatların düşmesini istiyoruz” dedi.

Share: