Hastanın kopan parmağı, göbeğinde baştan büyütüldü

Hastanın kopan parmağı, göbeğinde baştan büyütüldü

Sivas’ta geçirdiği tıpkı kaymakamlık sonucu başparmağının yarısını kaybeden hastanın kopan parmağı başarılı aynı operasyon ve sabık 3 haftalık süreçte göbeğinde yeniden büyütüldü

SİVAS – Sivas’ta geçirdiği tıpkı kaymakamlık sonucu başparmağının yarısını kaybeden hastanın kopan parmağı kalburüstü bir operasyon ve güzeşte 3 haftalık süreçte göbeğinde yeniden büyütüldü.

Sivas’ta tıpkı müddet önce geçirdiği benzeri kaymakamlık sonrası sol ahali başparmağının tıpkı kısmını kaybeden Caner Şakrak(19), Sivas Oran Hastanesinde geçirdiği kudretli tıpkısı ameliyat ve 3 haftalık süreçten sonra başparmağına baştan kavuştu. Parmağını tamamen kaybetme riski ile karşı karşıya olan Şakrak’ın kopan parmağı, Op. Dr. Halid Atasoy tarafından göbeğine dikilerek yeniden büyütüldü. Hastanın göbeğiyle birleştirilen çorlu parmak 3 haftalık tıpkısı müddet içerisinde kaybedilen dokuyu yeniden oluştu. Geçtiğimiz günlerde göbekten ayrılan parmağın debi fonksiyonlarını idraksiz kazandığı görüldü.

Gerçekleştirdiği ilginç yöntemle hastanın parmağının gabi kazanılmasını sağlayıcı Op. Dr. Halid Atasoy, fonksiyonlarını kaybetmeden parmağı kurtardıklarını belirterek, “Hastamızın tahminî 6 hafta önce yaralanması oldu. Parmağı mutedil kısmından itibaren tamamen kopmuştu. Bize evvel geldiğinde yaralanmanın 8. Saatindeydi. İlk etapta parmağı yerine diktik. Çok parçalı benzeri yaralanması olduğu amacıyla 2. Haftanın böylecene parmakta kararma oldu. Parmakta işlev kaybı ve kısalma olmaması amacıyla parmağı hastanın göbeğine gömdük. Buradaki dokuyu karnında yaşattık. İç kısımları yeniden bağdaştırdık. Başparmak fonksiyonları çokça önemlidir. Parmağın debi fonksiyonlarını kaybetmeden parmağı kurtarmış olduk.” dedi.

Üç hafta parmağı göbeğinde yaşadı

Çaner Şakrak umudunu yitirmişken yeniden parmağına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirtip, “Kazadan sonradan müstacel bir engelleme ile cerrahi müdahale yapıldı. Tek umudum yoktu. İlk ameliyattan sonraları parmağımın ucu siyahlanmaya başladı. Parmağımı stabil kaybettiğimi düşündüm. Hocamız yıpranmamış ayrımsız engelleme yapılabileceğini söylediğinde baştan umutlandım. Sıhhatli olsun hocamda umudunu kesmedi. Parmağımı karnıma gömdüler. Ağırlık aynı işler oldu. Demin parmağım çok bol, gayet mutluyum. Hocama ve ekibine çokça teşekkür ediyorum.” Dedi.

Tedavi sürecinde Caner Şakrak ile ilgilenerek yaranın enfeksiyon kapmasını önleyen abla Ayşe Kavurmacı ise yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Hastamız üç hafta kliniğimizde yattı. Bu süreçte enfeksiyon kapmaması haddinden fazla önemliydi. Lazım hassasiyetleri gösterdik ve enfeksiyon kapmasını önledik. Sağlığına kavuşması, parmağını yeniden kullanabilmesi ve doktorumuzun başarısı bizleri dahi çok bahtiyar etti.”

Share: