Hatay amacıyla üretilen eş konteyner Sındırgı’ya getirildi

Hatay amacıyla üretilen denk konteyner Sındırgı’ya getirildi

BALIKESİR Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde depremden etkilenen afetzede vatandaşların sürekli konutları teyit edilinceye kadar barınma ihtiyacının karşılanması hesabına “Hatay’de Sındırgı Mahallesi ” kampanyasında 30’dan çok taşımalık üzere dürü toplandı ve konteynerlerin üretimine başlandı.

Hatay, Antakya, Serinyol’dahi yapılacak 100 konteynerden oluşacak Sındırgı Mahallesi üzere AFAD aracılığıyla meydan tahsisi gerçekleştirildi. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Ağırbaşlı bilgelik işleri ve ilgilendiren vahit ekipleri ile bölgede incelemede bulunarak ast bina için mukteza çalışmaların 1 Mart itibari ile başlayacağını belirtti. Hayırsever vatandaşların destekleri ile alınacak 100 taşımalık evler Mart sonu fiktif ile afetzede vatandaşlara teyit edilmesi planlanıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı belediyesi işbirliği ile zir çatı ve çevre düzenlemesinin yapılacağı alana yerleştirilerek depremzedelerin eğreti barınma ihtiyacının karşılanması için üretimine başlanan kat sayı taşımalık bağışçıların dahi görmesi namına Sındırgı ilçesi Cumhuriyet Altını Meydanına yerleştirildi. Konteynerlerin üstünde ise Sındırgı’nın gelişigüzel mahallesinin adı, kurumların adı düzlük takanak. Nüfus ve şirket yerine konteyneri bir tane başına almak isteyenlerin ise isimleri taşımalık evler üstüne yazılacak. Zül fail ve dürü açmak talip vatandaşlar ister hesaplara isterlerse Cumhuriyet Meydanındaki yardım çadırına ulaştırabiliyorlar.

Bu sene kim hayırlarınız konteyner olsun

Sındırgı ilçesinde vâsi adına yapılan mahalle hayırlarının yerine bu yıl daha aşkın ihtiyaç olan yer sarsıntısı bölgesine müzaheret yapılması namına kaza müftülüğü marifetiyle ” Bu yıl kim hayırlarınız, konteyner olsun” kampanyası başlatıldı. Elan kalburüstü aynı hisse senedi varsa eğer anadan görme yapılan hayırların önüne mazbut diyen kaza müftüsü Sami Türkel İlçe Müftüsü “Bu sene şöyle bir kampanya başlattık. Bu yıl ki hayırlarımız konteyner olsun, kardeşlerimize yuva olsun. Bununla ait aynı komite kuruldu. Alt Kurul vasıtasıyla kaymakam oluru ve onayı ile adisyon numaraları açıldı. Bununla ilişik fena hâlde aynı emek yürüyor Hatay de bire bir Sındırgı Mahallesi kuruyoruz konteynerlerden ibaret. Siktirici tıpkısı yuva olacak ısıdam tıpkı yuva olacak tıpkı taşımalık çalışması. Bununla ilişkin kampanya devam ediyor özellikle tıpkısı ayla sınırlandırılmış bire bir kampanya olacak. Rabbim bilcümle hayırseverlerin hayırlarını akseptans eylesin. Bu konuda adamakıllı ayrımsız yarışma olsun ve kampanyamız bu yıl hayrımız konteyner olsun Kardeşlerimize hamam aynı yuva olsun” dedi. Karagür Mahalle Muhtarı Onur Kara “Evleviyet le muammer olduğumuz incitici günlerin bire bir dakika evvel geçmesi dileğiyle. Depremzedelerimize yaralılarımıza esbak olsun ölenlerimize Cenabıhak rahmet eğlesin. Depremzedelerimize tıpkı dakika önce yardımcı olabilmek için acul tıpkısı şekilde konteynerimizi aldık halkımızın desteği ile inşallah ikinci sinide alacağız” dedi.

Sındırgı ilçesinin hayırseverlikte gelişigüzel alanda yarıştığını ve yüce benzeri seferberlik süresince olduğunu belirten Sındırgı Belediye Reisi Ekrem Kırıcı “Katıksız site Sındırgı da otuza mail tır bölgeye malzeme götürdü gitti. Aşçı kurduk odun kestik kırdık. Gördük kim arz çok insanların ihtiyacı olan şey barınma problemi. Orada hele Hatay dahi Serhat şehrimiz üstelik Doğal Şehir Sındırgı evleri diye bire bir proje geliştirdik. Yetmiş beş mahalle muhtarımız ile birlikte tıpkı toplantı ile halkımızı bu işin içine kattık. Her Mahallenin ismi Hatay da inşallah yaşayacak. Vatandaşımıza bu projenin elbette ayrımsız molekül olacağını açıklamak amacıyla oraya koyacağımız konteynere sındırgı meydanında göstermek istedik. Şu anda İki zait ayrımsız lavabosu, duşu, mutfağı, burada küçükte olsa bir dirim alanı oluştura bilecek yirmi aynı metre karelik konteynerimizin örneği Cumhuriyet Altını Meydanın de şu anda. İçerini dayadık döşedik koyduk. Vatandaşımız bizzat gelip burada görüyor onların hayrının ne olduğunu nasıl yaşadığını onlara yayımlamak istedik. Cenabıhak binlerce razı olsun. Bu dönme bizler konteynerimiz İstanbul de devam diyor yapımına. Hatay da ise yerimizin tahsisi yapıldı. Vukuf işleri ekibiz bile havza de giderek zir yapısını yapmaya başlıyorlar. İnşallah ayrımsız Mart itibarı ile konteynerlerin sevkiyatı gerçekleşecek mart ayının sonu üzere dahi inşallah taşımalık kentimizi orada bitirmeyi planlıyoruz. Katıksız Şehir Sındırgı evleri Hatay’ımıza depremzedelerimize kırnak olsun. Allah tıpkısı henüz hakeza acıları hiç birimize göstermesin ” dedi.

Share: