Hava Bilgisi Umumi Müdürlüğü’nden İstanbul dahil birçok iklim amacıyla bora yağmur uyarısı! Şemsiyeleri hazırlayın

İstanbul’dahi günlerdir muhtemel yağmurun ayrımsız nev gelmemesi, vatandaşların albeni durumuna olan ilgisini artırdı. Bu nedenle Hava Bilgisi Genel Müdürlüğü yoluyla paylaşılan 5 günce albeni anlayış raporu şişman bandaj gördü. Raporda, başta İstanbul olmak amacıyla birçok ülke için boğanak yağmur uyarısında bulunuldu.

HAVA SICAKLIĞINDA ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİKLİK NAMEVCUT

Meteoroloji’den yapılan akıbet değerlendirmelere göre, hava sıcaklığında heybetli tıpkısı değişik beklenmiyor. Çekicilik sıcaklığı genellikle zaman normalleri civarında, şarki bölgelerde vadi yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği hesap pusulası ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde günindi ve güneybatı yönlerden hafif, arada bir mutedil kuvvette esmesi bekleniyor. Hava Bilgisi, sağanak yağışın beklendiği kentlerle ilişik detayları üstelik açıkladı.

AKŞAMDAN İTİBAREN ETKİSİNİ GÖSTERMEYE BAŞLAYACAK

Yağışların bu şeb evvel saatlerde Kütahya, Eskişehir, Bilecik, Bolu ve Karabük çevreleri ile Bursa’nın güney ve gün doğusu, Sakarya’nın cenup, Ankara’nın yıldız ve günindi, Çankırı’nın batı ilçelerinde evcil sağlam olması bekleniyor.

İSTANBUL’DA YAĞIŞ PAZARTESİ ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Umumi Müdürlüğü tarafından yayınlanan raporda, İstanbul’un durumu da düşkünlük ediliyordu. Rapora bakarak Marmara genelinde bora yağış, ahzüita gününden itibaren deli dolu olmaya başlayacak. Yağışın İstanbul’bile faal olacağı dönüş ise pazartesi yerine kaydedildi. Vatandaşların sel ve su baskınlarına cebin bile dikkatli olması uyarısında bulunuldu.

İşte Hava Bilgisi Genel Müdürlüğü’nün 5 günlük albeni durum raporu:



Share: