Havaların soğuması ile mevsimsel grip ve sevimsiz algınlığı vakalarında artma görülmeye başladı

Havaların soğuması ile sezonluk enflüanza ve itici algınlığı vakalarında artış görülmeye başladı

MUĞLA Muğla Eğitim Bilimi ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı Doç. Dr. Turhan Togan “Sezonluk grip ve sevimsiz algınlığında, şita mevsimi zımnında vaka artışları görülüyor” dedi.

Keyif beslenmenin önemine özen çeken, tabii besinlerin hele C vitamini içeren gıdaların bu mevsimde tüketilmesi ve likit içeceklerin alınması gerektiğini vurgulayan Muğla Eğitim ve Araştırı Hastanesi Başhekimi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı Doç. Dr. Togan “Mevsimlik grip ve soğuk algınlığı virüsleri kış mevsimi zımnında hadise artışları görülmektedir. Merbut alanlarda toplumsal kaynaşma ile alay malay dolaşımda olan virüsleri birbirimize aktarabildiğimizden sonuç dönemlerde ense solunum yolu enfeksiyonlarında artma görülmüştür. Hele vakayiname hastalıkları olan vatandaşlarımızın neşeli ortamlarda şahsi yardımcı tedbirlere uymaları ehemmiyet sunma etmektedir. Afiyet beslenme, natürel besinlerin alelhusus C vitamini içeren gıdaların tüketilmesi ve likit tüketimi bu mevsimde dikkat etmemiz gerekir. Mevsimlik grip virüsü ve Coronavirus için aşılarımızı yapmamız bu hastalıklardan korunmamızda genişlik heybetli unsurdur. Sair soğuk algınlığı virüsleri içinse hekiminizin önerdiği destek tedavileri yeterli olacaktır. Antibiyotikler doktor tavsiyesi olmadıkça kullanılmamalıdır. Dokunaklı yüksekliği, üşüme, titreyiş, argıt ağrısı ve bademciklerde şişme, kulaklarda dolgunluk hissi, geniz akıntısı, öksürük, soluk darlığı, oylumlu üzeri ağrısı ve kimi hastalarımızda ishal gözükmesi yerinde tıpkı hekime görünüp tedavilerinizin düzenlenmesi gerekmektedir. Virüs enfeksiyonları sonrasında gelişen bakteriyel enfeksiyonlar tayin edilirse yemeden içmeden hekiminizin makul gördüğü antibiyotikleri görmek gerekebilir” dedi.

Başhekim Togan açıklamasının devamında, “Kişisel temiz kurallarımıza uymamız, ahenkli el yıkamamız yahut halk antiseptiği kullanımı, cıvıl cıvıl ortamlardan kaçınmamız, evlerimizi bozulmamış çekicilik ile havalandırmamız, metin tagaddi, belli belirsiz egzersizlerin yapılması, aşılarımızı olmamız kış mevsiminde almamız gereken tedbirlerdir” diyerek yekpare vatandaşlara dosdoğru ve hastalıksız bire bir kış geçirmesi temennisinde bulundu.

Share: