Helikopterden eksantrik araçla muvasala olmayan yaylaya motosikletleriyle çıktılar

Helikopterden bambaşka araçla erişim sıfır yaylaya motosikletleriyle çıktılar

ERZİNCAN – Erzincan’de bire bir kadro motor tutkunu bir öge imza atarak elan evvel on paralık gidilmemiş yaylaya motosikletleriyle gittiler. Yaylada ki vatandaşlar ise gördükleri dekor karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyerek “helikopter geldi zannettik” dediler.

Erzincan’bile motor tutkunu bire bir kol adrenalin mahmul benzeri aktarılma geçirdi. Günün evvel ışıklarıyla motosikletleriyle alay malay yola koyulan 4 yabanlık ekip unutulmaz ayrımsız zaman yaşadı. Erzincan Enduro Motosiklet Grubu üyeleri, daha önceki helikopter dünya hiçbir bir aracın gitmediği Munzur Dağları’nda ki köken sularından oluşan dere ve akarsularıyla, müvellidülhumuza deposu olan temiz havası ve nebat örtüsüyle ilgi çekici Merk Yaylası’na akıllıca yola koyuldu. Kısaca 2 bin 500 rakımda mevcut yaylaya mevsimsel kendisine giden ve hayvanlarını otlatan vatandaşlar bölgeye atlar ve eşeklerle giderken karşılarında motosikletleri görünce, “Helikopter birlikte gelmez buraya siz kuşkusuz geldiniz” diyerek şaşkınlıklarını tabir ettiler.

“Siz elbet gelebildiniz buraya? Ben helikopter geldi sandım” diyen yaylada ki kadın ise motosikletlilere çadırın içre ayran izaz etti. İç ısıtan manzaraların yaşandığı yaylada hayvanlarını yaz aylarında otlatmaya çıkaran vatandaşlar çağrılmayan gelen motosikletli misafirlerini ağırlamaktan bahtiyarlık duyduklarını ifade ederken, motor tutkunu ve benzeri zamanda yaşananları her an kask kamerasına kaydeden Canser Atila ise, “Ali Dağhan Emre, ego, 4 hayat yola koyulduk. Pek parkurda iki dirilik idraksiz döndü ama tığ bitmeme ettik. Yaylanın varlığından bu yana at ve eşeklerle ulaşım sağlayıcı yaylacılar hem sevindiler hem haddinden fazla şaşırdılar. Merk yaylasında Zeynep teyzenin çadırına konuk olup ayranından içtik. Arkası Sıra yaylanın üzerine, kar sularıyla oluşan yeşil göle çıkıp oraya üstelik motorla çıkan evvel şahıslar olduk” diye niteleyerek konuştu.



Share: