Hızla büyüyen pazar elektronik sigara

Elektronik sigara pazarı hızla büyüyor. Juul firması yenilikçi ürünü, zararlı kimyasallar içermemesi ve artan müşteri memnuniyeti ile piyasadaki en popüler e-sigaradır.

Juul ürününün başarısının en önemli nedenlerinden biri, onu diğer geleneksel sigaralardan daha şık kılan şık tasarımıdır. Ayrıca kullanımı ve yanında taşıması da çok kolay. IQOS terea ve IQOS Iluma prime, 2018’de Phillip Morris tarafından piyasaya sürüldü, ikisi de Juul’a benziyor ancak ısıtma bobinleri pilin üstünde değil altında bulunduğu için Juul kadar buhar üretmiyorlar.

E-sigaranın normal tütün sigaralarına göre avantajları arasında, yanmadan kaynaklanan düşük karbon seviyeleri ve tütün yakarken katran, nikotin veya diğer kanserojen maddeler gibi kanserojen maddelerin salınmaması yer alır.

Elektronik sigara sigara içilmeyecek şekilde sigara içmek için kullanılan bir cihazdır. Bu e-sigara, kullanıcıya tütün sigaralarında bulunan toksik maddeler olmadan nikotin sağlar. Elektronik sigara, elektronik nikotin dağıtım sistemi veya ENDS olarak da bilinir.

Sadece tütün sigaralarına bir alternatif olarak tanımlanabilir, ancak onu farklı kılan, görünür duman yerine su buharı yayması ve tasarımının normal bir dumanın verdiği hissi taklit etmesidir.

Bu cihazların kullanımı, tütün sigaralarının yaptığı gibi sağlık riskini artırmak yerine azalttıkları gösterildiğinden, yıllar içinde önemli ölçüde arttı.

Elektronik sigaralar, vaping dünyasındaki en son trend ve daha az sağlık riskleri nedeniyle popüler oldular.

Elektronik sigara, çeşitli solüsyonlarda sıvı nikotin kullanarak tütün içmeyi simüle eden pille çalışan bir buharlaştırıcıdır. Kullanıcının soluduğu bir aerosol olarak nikotin ve tatlandırıcılar içeren bir solüsyonu buharlaştırmak için genellikle atomizer adı verilen bir ısıtma elemanı kullanır. Çözüm tipik olarak değiştirilebilir bir kartuş/tank sistemi (“e-sıvı” olarak anılır) tarafından sağlanır.

Elektronik sigaranın tütün sigaralarına göre birçok avantajı vardır:

Bir elektronik sigara, sigara içmenin birincil kanserojenleri olan tütün veya katran içermez; radyoaktif veya tehlikeli maddelere maruz kalma riski yoktur; ve tütün dumanı gibi bağımlılık yapmaz.

Elektronik sigaranın hayatımıza girmesiyle birlikte tütün sektöründe de bir hareketlenme yaşanıyor. Bu nedenle Juul ve IQOS gibi bazı şirketler pazara hakim olmak için bu nişe yatırım yapıyor.

Daha iyi sağlık ve daha güvenli sigara içimi için e-sigaralardaki yenilikler – Yenilenebilir enerji kaynakları: Elektronik sigaralar, buhar oluşturmak için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmalarıyla ün kazanıyor.

Bu elektronik sigaraları tütün yerine koymamak gerekir. Sigara içenlerin sağlığı üzerinde daha az zararlı etkiye sahip olan nikotin elde etmenin alternatif bir yolunu sunarlar.

ABD dahil bazı ülkeler elektronik sigara kullanımını yasakladı. Bunun nedeni, e-sigaraların gençler için sigara içmeye açılan bir kapı olarak kullanılabileceği iddia edilmiştir. Bununla birlikte, elektronik sigara kullanmanın geleneksel sigaradan ölüm riskinin azalması, hava kirliliğinin azalması ve maliyetin düşmesi gibi bazı faydaları da vardır.

2016’da juul’un piyasaya sürülmesinden bu yana, ecigs’in gençler ve yetişkinler arasında kullanımında önemli bir artış görüldü. Sayı, 2018 yılına kadar günde bir milyon kullanıcıya ulaştı. Juul, sigaraya bağlı ölümleri %50 oranında azalttığı gösterilen yeni bir iqos ürünü ile çıkıyor.

Share: