Hollywood yıldızlarına eğitim veren ‘Sifu’, köyünde alabalık tesisi açtı

Avrupa ve acun çapında yetişkin başarılara cemaat Eskişehirli ünlü oyuncu ve dövüş sporları ustası Güvenli Boztepe, Covid-19 salgınıyla birlikte ABD’nin Los Angeles şehrindeki hayatını bırakıp, baba bucağı olan Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine kapalı Bağlıca Köyü’nde ala tesisi açtı.

Eskişehir’dahi dönemin Çifteler Kasabası’nda 1962 yılında doğan Emniyetli Boztepe, 4 yaşında ailesiyle birlikte Almanya’ya kafile etti. Spora 7 yaşında futbolla başlayan Boztepe, Almanya’de karşılaştığı ecnebi düşmanlığı, tartı ve yol olayları zımnında 14 yaşında dövüş sanatlarıyla ilgilenmeye başladı. Arzulu yerine dövüş sporlarıyla ilgilenen Boztepe, önce defans sanatları okulunu 18 yaşında açtı. Çalışmalarıyla Almanya’nın arkası sıra Hong Kong’üstelik bile adını duyuran Boztepe, 1990’lı yıllarda ise ABD’birlikte sinema sektörüne antre yaptı. Hollywood’de çekilen hareket filmlerinde oyunculara eğitim bilimi verdi ve dövüş sahnelerinin koreografisini yaptı. Aktörlük kariyerinde 6 filmde görev aldı. Adlı ateş parçası, kariyeri süresince ayrımlı ülkelerde eğitimler verdi ve dövüş gösterileri düzenledi. Boztepe, müsabakalardaki başarılarının peşi sıra dünyanın sunu bol dövüş sporcuları arasına girerek, dövüş sanatlarında ata anlamına gelen ‘sifu’ unvanıyla anılmaya başladı.

Yıllar sonra ağababa ocağına döndü

2020 yılına kadar ABD’nin California eyaletine sınırlanmış Los Angeles şehrinde etkili Emniyetli Boztepe, Covid-19 küresel salgınının başlamasıyla gelişigüzel baba bucağı olan Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine sınırlı Bağlıca Köyü’ne döndü. Burada benzeri alabalık tesisi kuran Boztepe, 38 yaşındaki oğlu Vahdet Boztepe ile gelişigüzel yaşamını sürdürüyor. Köyünde şekil haline getirmeyi amaçladığı ayrımsız dövüş sanatları akademisi kuracağını nâkil Boztepe, cet ocağına mütenevvi yatırımlar yaparak bölgeyi kalkındırmak istediğini kaydetti.

“Almanya’dayken ekol aralarında haddinden fazla cenk ediyorduk”

Almanya yolculuğunu ve yaşam serüvenini anlatan 60 yaşındaki ünlü yırtıkça, “Almanya’dayken okul aralarında çok çekişme ediyorduk. Oradaki yabancı düşmanlığı vardı ve bize bakış açıları kötüydü. Fiziki ve ruhsal güçlük vardı. Böylecene 14 yaşında dövüş sanatlarına başladım. 16 yaşında ise bunu çığır haline getirmeye karar verdim. Farklı alanda icazet aldıktan sonraları 18 yaşında evvel savunma sanatları okulumu açtım. Başarılı oldum ve ondan sonrasında ise mecmu dünyaya yayılan tıpkı hikaye oldu. Almanya’da başlayıp ayrımlı yerlere yaymaya başladım. Sonrasında başka bire bir organizasyona geçtim, evvel hocam Almandı. Tekvando, Wing Chun ve kılıç oyunu öğretti bana. Sonrasında 1980’lerde Hong Kong’da üstatların arasına katıldım. 22 sene boyunca onları sahne ettim. Ser antrenörlük yaptım, Türkiye’ye Wing Chun ve eskrimi ben getirdim” şeklinde konuştu.

“Dedemden yediğim dayakları zaman de çokça özlüyorum”

Covid-19 salgınının başlamasının arkası sıra köyüne dönmeye değişmeyen verdiğini söyleyen Emin Boztepe, “Köyümde yaşadıklarım oldu. Ailemizin hayvanlarına çobanlık yaptım. Hayvanlardan benzin alamayınca dedemden yediğim dayakları bugün üstelik haddinden fazla özlüyorum. O ant kızıyorduk bağımlı. Buraya gelmemde Covid-19 salgınının başlaması dahi etkin oldu. Los Angeles’ta evde hapishane kalacağıma buraya geldim. Kişi cet ocağım varken, oralarda kalmayı düşünmedim. Köye geldim, burada maske üstelik takmadım. Burada sıhhatim gür, sporumu yapıyorum. Talebelerim dünyanın her yoluyla gelmeye başladı. Tıpkısı dahi yer çekiyor insanı, 4 yaşında gidip 60 yaşında geldim. Hala gencim, minderde arak döküyorum” dedi.

“Babama ‘ona arkalama edeceğim’ diyerek küçümseme verdim”

Babasına alabalık tesisinin işletmesinde yardım fail 38 yaşındaki Benzerlik Boztepe, “Almanya’birlikte doğdum ve büyüdüm. 5 sene ABD’de yaşadım ve orada evlendim. 1 yıl dahi Almanya’ya dolaşma yaptıktan sonra büsbütün Türkiye’ye döndüm. Babama, ‘ona yardım edeceğim’ diyerek alay verdim. Aşçı işimiz var. Mutluyum, bire bir şey özlemiyorum. Değme yeri gördük” ifadelerini kullandı. – ESKİŞEHİR

Share: