Hopa Taharri Istirdat ekibi sarsıntı bölgesinden Artvin’e döndü

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da çalışmalara katılan Hopa Arama Istirdat (HOPAK) ekibi, Artvin’in Hopa ilçesine geldi.

Depremin önce haset gittikleri kıran bölgesinden dönen 30 yabanlık HOPAK ekibi, ilçedeki Cumhuriyet Altını Meydanı’ndan protokol mensupları, ev fertleri ve vatandaşlar aracılığıyla karşılandı.

Ekibin operasyon şefi Emniyetli Üçüncü, depremin önceki günü İl Kıran ve Ivedili Boyut Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde bölgeye gittiklerini, hırçın kış şartları dolayısıyla bölgeye az buçuk tehirli bile olsa akşam saatlerinde ulaştıklarını belirterek, fariza yaptıkları enkazda benzeri kadını dertli çıkarttıklarını aktardı.

Çalışmaları bölgedeki AFAD koordinesinde yürüttüklerini tabir fail Üçüncü, ara sıra ekiplere destek verdiklerini, arada sırada bile bölgedeki gayrı ekipleri yönettiklerini söyledi.

Üçüncü, oradaki insanların acılarını gelişigüzel şeyi ile benliklerinde hissettiklerini kaydederek, “Herkesin hayat hikayesi farklıydı. Malatya’dahi emniyetsiz bir el birliği örneği gördük. Depremzede ailelerle camide gelişigüzel uyuduk. Müdahale ettiğimiz binaların çoğu eski binalardı. Çokça çerden çöpten binalar vardı. Hilti ile kırmamız müstelzim binanın kirişini çapa ile kırdık. Görevimizi göre tamamladığımızı düşünüyorum.” diye niteleyerek konuştu.

Hopa Belediye Reisi Taner Ekmekçi ise Türkiye’nin 11 kentinde büyük yadımlama mucit, binlerce insanın hayatını kaybettiği iki hareket acısını yaşadıklarını dile getirdi.

Ekmekçi, “Çokça el eyyam geçiriyoruz. Kilometre kendisine ırak olsak bile kalplerimiz ve arkalama elimiz zelzele bölgesinde. Depremin en nazik saatlerinde bölgeye ulaşan, vatandaşlarımıza düş olan, birçok hayatın kurtulmasında hareketli alım çalım üstlenen HOPAK ekibine da teşekkürname ediyoruz.” dedi.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Hopa Tecim ve Endüstri Odası Başkanı Osman Demircioğlu’nun de konuşmalarının arkası sıra HOPAK ekibine plaket verildi.

Share: