İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa’da ziyaretlerde bulundu

İstanbul Büyükşehir Şehremaneti (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa’nın gâh ilçelerini ziyaret etti.

İmamoğlu, Gemlik Belediyesi Zirai Kalkınma Ofisinin açılışına katıldı.

Ardından rahmetlik Cumhur Reisi Mahmut Büyüklük Bayar’ın anıt mezarını ülfet fail İmamoğlu, Umurbey Mahallesi’ndeki Kırsal Kalkınma Ofisinin de açılışını yaptı.

İmamoğlu, açılışta, ofisin, çok hususi benzeri himmet olduğunu söyledi.

Buradaki üretimi ve bunun hep ülkeye pazarlanmasını incelediklerini vurgulayan İmamoğlu, “Cennet aynı ülkemiz var. Burayı behişt yapan unsurlar var. Biri doğası, biri insanları. Balaban insanları var. Değme ırktan, temas yöreden, temas dinden. Biz hepsiyle Türk milletiyiz. Tığ önümüzdeki yüzyılı alelacayip benzeri seviyeye taşıyacak memur insanlarız.” diye niteleyerek konuştu.

İmamoğlu, Bursa Tutkun Çarşı esnafını ziyaretinin peşi sıra Nilüfer Belediyesine geçti.

Burada kurulan sahnede mütekellim İmamoğlu, ülkenin tendürüst nüfusunun sayısına dikkati çekti.

Demokrasinin önemine de değinen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Biz 21’inci yüzyılla ilişkin hayallerimizin her birini teker tekerlek hayata geçireceğiz. Bunu deneyimli, evire çevire insanlarımızın yardımıyla, Türkiye’nin pırıl pırıl taze insanlarıyla başaracağız. Haddinden Fazla beş altı kaldı, haddinden fazla çalışıyoruz. Hepimiz Nilüfer Belediyesinde olduğu kabilinden pir amal işleyen insanlarız, 6’lı masa çok çalışıyor. Hepimiz bu sürecin kazançla bitmesi için hayalat kuruyoruz.”

Mudanya ziyareti

Mudanya ilçesinde Bırakışma Meydanı’nda vatandaşları selamlayan İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, mücadelelerinin 86 milyon insanın mücadelesi olduğunu savundu.

Demokrasi ve türe mücadelesi verdiklerini anlatan İmamoğlu, ” Türkiye Cumhuriyeti’ni demokrasi ve adaletle taçlandırdığımızda, yani yüksek aynı adalet duygusunun var olduğu toplumda, biz gençlerin ‘yurtdışına gideceğim’ lafını değil, ‘bu memlekette üreteceğim’ hayallerini konuşacağız.” dedi.

İmamoğlu’nun ziyaretleri sırasında bazı vatandaşların tepki gösterdiği görüldü.

Share: