İBB Başkanı İmamoğlu Bursa’da halkla buluştu

İBB Başkanı İmamoğlu Bursa’dahi halkla buluştu

BURSA – İstanbul Büyükşehir Belediye Reisi Ekrem İmamoğlu, Bursa’nın Nilüfer ve Mudanya ilçelerinde bölüt hitap etti.

İstanbul Büyükşehir Şehremini Ekrem İmamoğlu, Bursa gezisi çerçevesinde Nilüfer Belediyesi’ni dahi ülfet etti. İmamoğlu önce Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile makamında görüştü.

Eski Milli Eğitim Bilimi ve Milli Savunma Bakanı Turhan Tayan, bozuk İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu, CHP ve İYİ Öğür milletvekilleri, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başbuğ adayı Mustafa Bozbey ile partilerin memleket ve ilçe yönetimleri bile ziyarette düzlük aldı. Ekrem İmamoğlu’nu makamında, eşi Zeynep Terzioğlu Yiğitlik ile gelişigüzel ağırlayan Nilüfer Belediye Reisi Turgay Erdem, günün anısına ödül ve Nilüfer Bostan’ın doğal ürünlerinin düzlük aldığı bire bir sepet armağan etti.

Ardından İmamoğlu, Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlara seslendi. İmamoğlu, Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmış Bursa’nın Türkiye amacıyla oylumlu aynı site olduğunu belirterek, “Kadim site Bursa, 10 bin yıla andıran tarihiyle Türkiye’nin esas köklerinden biri. Bursa, zaman 3 milyonu aşan nüfusuyla, ekonomisiyle Türkiye amacıyla umut şehri olmaya aday. Ancak adalet ettiği yerde değil. Bursa için gelecekte haddinden fazla domuzuna günler bizi bekliyor. 2023 ve 2024 Bursa üzere iyicene olacak” dedi.

“Bizim iktidarımızda Bursaspor de adalet ettiği yeri bulacak”

İmamoğlu, “Bizim iktidarımızda Bursaspor da doğruluk ettiği yeri bulacak, Bursaspor için dahi ati sunturlu olacak” diye Bursaspor taraftarlarına seslendi.

Bursa’evet niçin geldiğini anlatan İmamoğlu, “Beni Bursa’ya onlar zorla yolladı. Yoksa ego filhakika Bursa’evet gelirdim, geliyorum birlikte. Amma ortaya koydukları haksızlığa, hukuksuzluğa ve demokrasiye verdiği zarara alın beni milletimizle buluşmaya onlar sadık etti. Çünkü onlar sizin iradenizi yok saydılar. Sizlerin, oylarını namevcut saydılar. Dediler ki peki Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün, bu fena hâlde Cumhuriyet’in kurucusunun bize o hümayun ifadesi vardır evet, ‘Egemenlik aldırmaz şartsız milletindir’, aha o mutlu mesajı tığ namevcut sayıyoruz dediler. Esasta bunu kullanılmamış demediler. Ayrıntılı zamandır diyorlar. Bina Etmek istedikleri rejimi hayata geçirdikten sonra ısrarlı biçimde bunu diyorlar” dedi.

31 Mart gecesi yaşananlara dahi değinen İmamoğlu, “31 Mart gecesi verileri kapattılar evet aha o anda düğmeye basmışlardı. Ama bu el sert duvara tosladılar. İlk günden bugüne mücadelenin ağırlık olacağını biliyorduk. Bizlere, sıkıntılar yaşatacaklarını biliyorduk. Akla hayale gelmeyen kötülükleri düşüneceklerini ve onları uygulamaya koyacaklarını biliyorduk. On Paralık ikircim etmedik ve burada bizi yanıltmadılar, keşki yanıltsalardı. Keşki o acı akıldan uzak dursalardı. Amma hakeza tıpkı karar verdiler. Ki bunlar? Bire Bir avuç adam ve tek emanet. Tek şahsiyet kanı. Burada 86 milyon insanın hakkı var, bize yapılan yanlışlık milyonlarca insana yapılan haksızlıktır, memleketimizin demokrasisine nazik kötülük ödeme girişimidir. Buna bilcümle birlikte dur diyeceğiz” diye niteleyerek konuştu.

“Sizin gözlerinizdeki ışığa bakınca umudu ifade edecek söz bulamıyorum”

Vatandaşla buluşmalarda gördüğü tablonun kendisine rüya olduğunu bile anlatım eden İmamoğlu şöyle bitmeme etti:

“Benim umudum geçkin 1 ise şimdi milyon oldu. Sizin gözlerinizdeki ışığa bakınca umudu tabir edecek kelime bulamıyorum. Adalet, ülfet, el erki için kararlılıkla uğraş vereceğiz. Cumhuriyet Altını’in 100. sene dönümünde biz milletimize layık olacağız. Cumhuriyetimize, devletimize, Atatürk’e layık olacağız. Nasıl buna dur diyeceğiz.”

“Tığ bugün Cumhuriyet Altını’in 100. yılında başka şeyler konuşuyor olabilirdik. Dünyanın sunu düşünceli güre nüfusu Türkiye’da” diyen İmamoğlu, “Bu ülkenin güvenilmez nadir beyinleri var. Onların, bilimini, sanatını, sporunu konuşuyor olabilirdik. 2023 yılında adam başına düşen geliri 25 bin dolardan elan erdemli bire bir yere çıkarmayı konuşabilirdik ama zaman dünyanın en faziletkâr enflasyonunu, yüzde 75’in bahtiyar olmadığı eğitim bilimi sistemini, üniversitelerde hürriyet alanlarının kısıtlanmasını insanların açlığını konuşuyoruz. Biz Bu ülkede üretimi güzel şeyleri değil bunları konuşuyoruz” dedi.

“Bu ülkede bize dirilik edilen 100. yılına giren Cumhuriyetimiz var” diyen İmamoğlu şöyle bitmeme etti:

“Demin 2 kavramı henüz bununla buluşturduğumuzda önümüzde hiçbir bariyer bulunmayan. Biri sunu tüvana haliyle el erki. Demokrasiyle buluşacağız. Tıpkı ötekisi, türe. Şu anda adaleti siyasetin silahı kendisine kullanan o akıldan kurtaracağız. Yargının bağımsızlığıyla adil ayrımsız ülkeyi bilcümle gelişigüzel var edeceğiz. İşte bunları baş başa koyduğumuzda biz 21. asır ile ilgili o hayallerimizin rastgele birini teker teker hayata geçireceğiz. Tığ bu pir işleri Türkiye’nin tertemiz tüvana nüfuslarıyla başaracağız. Gencecik insanlarıyla. Çok birkaç kaldı. Çokça çalışıyoruz.”

İmamoğlu konuşmasını, “Nevmit olmayın, vazgeçmeyin. Değme husus çok güzelce olacak, yaşa demokrasi, yaşa doğruluk yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” diye tamamladı.

İmamoğlu, konuşmasının peşi sıra Nilüfer Cumhuriyet Meydanını dolduran gelişigüzel yaştan vatandaşla bereketli mübarek hatırat fotoğrafı çektirdi. İmamoğlu elan sonradan Mudanya Mütareke Meydanı’nda dahi vatandaşlarla aynı araya geldi ve “Bu mayıs kocaoğlan çok domuzuna olacak” dedi.

Share: