İç Anadolu’da öğrenciler fasıl tatiline girdi

Yozgat, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Sivas, Niğde ve Nevşehir’birlikte fasıl tatili zımnında öğrenciler karne heyecanı yaşadı.

Yozgat’ta 12 Eylül 2022’dahi başlayan eğitimin birinci dönemi sona erdi. İl genelinde 69 bin 610 öğrenci tatile girdi.

Sakarya İlkokulunda kaliteli öğrencilerine karnenin beraberinde hikaye pusula dahi dağıtıldı.

Öğrencilerden Hamza Altın, karne aldığı için çokça mutlu olduğunu, tatilde arkadaşlarıyla baziçe oynayacağını ve mektup okuyacağını söyledi.

Kayseri

Kayseri’bile dönem tatiline girecek okullarda karne dağıtım töreni düzenlendi.

İlmiye- Ahmet Nuri Büyükkılıç İlkokulundaki törene katılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Şehremini Memduh Büyükkılıç, İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Ayhan Yanlış ve Melikgazi Şehremini Mustafa Palancıoğlu ile sınıfları gezerek öğrencilere karne verdi.

Ilbay Çiçek, karne tevzi töreninin ardından gazetecilere, 334 bin öğrencinin zaman karne aldığını ve 22 bin öğretmenin da öğrencilerin başarısında önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

Servis araçlarının kontrolü noktasında alıngan davrandıklarını anlatan Çiçek, kontrollere ehemmiyet verdiklerini ve zaruri denetimlerin yapıldığını ifade etti.

Kırıkkale

Kırıkkale’dahi Hasan Ali Yücel İlkokulunda düzenlenen törene, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Miraç Topaloğlu ve İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Dirimsel Telefoncu katıldı.

Sınıfları gezerek öğrencilere karne ve çeşitli hediyeler veren Tekbıyıkoğlu ile beraberindekiler, öğrencilerle ışık çektirdi.

Tekbıyıkoğlu, törenin arkası sıra yaptığı açıklamada, yer genelinde 240 okulda kısaca 47 bin öğrencinin karne heyecanı yaşadığını ve tatile girdiğini aktardı.

Kırşehir

Kırşehir’da 2019 okulda 44 bin 420 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Vali Hüdayar Mete Buhara, merkeze bağlı Toklumen köyündeki ilkokulda planlı törende öğrencilere karne dağıttı.

Merkez Yunus Emre İlk ve Ortaokulunda birlikte öğrenciler karnelerini aldı. Öğretmenlerinden karnelerini düzlük öğrenciler İstiklal Marşı’nı okuyarak dağıldı.

Sivas

Sivas’ta 722 okulda 117 bin öğrenci karnelerini alarak yarı sene tatiline girdi.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve İl Milli Terbiye Müdürü Ergüven Arslan, Zor Mevsuk İlk ve Ortaokulu’nda karne dağıtım törenine katıldı.

Balkır ve Bilim Adamı, öğrencilere yarı yıl tatilinde okumaları amacıyla betik ile muhtelif hediyeler verdi.

Niğde

Niğde’bile 73 bin 55 mektepli karne heyecanı yaşadı.

Ilbay Mustafa Belletici ve İl Milli Terbiye Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Zahide Kat İlkokulunu görüşme ederek öğrencilere karne verdi, tezkere hediye etti.

Antrenör, öğrencilere bol tatiller dileyerek, “Öğrencilerimiz, bodur aynı molayı hak ettik. İlimiz genelinde 73 bin 55 öğrencimiz zaman bakımından nısıf yıl tatiline girdi.” dedi.

Nevşehir

Nevşehir’üstelik nısıf yıl tatiline giren 59 bin 988 öğrenci karne aldı.

Ilbay İnci Sezer Becel, şehir merkezindeki Alkım Anaokulu ve İstiklal Ortaokulunu görüşme ederek, öğrencilerin karne heyecanını paylaştı.

Sınıflarda öğrencilere karne ve muvaffakiyet belgelerini dağıtan Becel, tatil sürecinin hayır değerlendirilmesi konusunda tavsiyede bulundu.

Share: