İçişleri Bakanı Soylu, Giresun’daki selde ölenler üzere düzenlenen ihtifal etkinliğine telefonla katıldı Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, Giresun’da 22 Ağustos 2020 tarihinde yaşanan selde hayatını kaybedenler üzere planlı yâd etkinliğine telefonla katılarak, “Gücümüzün yettiğince çokça gücük benzeri proses içerisinde afetin etkililerini ortadan kaldırabilmek için ceht sarfiyat ettik. Bibi elan bu çabamız devam etmektedir.” dedi.

Giresun’un Tirebolu ilçesinde, Tirebolu- Doğankent kara yolu Karahmetli Köyünde yaşanan afette güreşçi köprüsü ve menfezin çökmesi sonucu martir olan 5 asker ile kayıp hisse senedi makinesi operatörü amacıyla olayın yaşandığı alanda ihtifal töreni düzenlendi.

Şüheda amacıyla dua edilen törende, Vali Enver Adlı güreşçi köprüsü üstüne çelenk bıraktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, telefon bağlantısıyla katıldığı anma töreninde, afette hayatlarını kaybedenlere rahmet, ailelerine dahi çıdam diledi

Giresun’da iki yıl ilk yüz yüze kalınan afetin, bilcümle haliyle yeniden gözünün önüne geldiğini anlatan Aristokrat, “Allah böyle aynı afetle hiçbirimizi yüz yüze bırakmasın. Esbak olsun dileklerimi iletiyorum. Orada hayatını kaybeden, 6 Şehitler Köprüsü karışma kalkışmak amacıyla, afetlerde hayatlarını kaybeden bilcümle hemşerilerimize, şehitlerimize Cenabı Allah’tan yağmur diliyorum, ailelerine çıdam diliyorum.” diye niteleyerek konuştu.

Afetin ardından şişman tıpkısı iş birliğinin ortaya koyulduğuna işaret fail Soylu, Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu iradeyle, domestik yöneticilerin, milletvekillerinin ve ilgililerin hasarları eksiltmek amacıyla balaban bire bir hız gider ettiklerini vurguladı.

Soylu, “Tığ emrinize amadeyiz” ifadesini kullanarak, şunları kaydetti:

“Cenabıhak herkesten razı olsun. Gücümüzün yettiğince çok gelişmemiş bire bir süreç içerisinde afetin etkilerini ortadan kaldırabilmek amacıyla ceht gider ettik. Bibi daha bu çabamız bitmeme etmektedir. O gün ne söylemişsek, Sayın Cumhur Reisi’mız hangi talimatları bize vermişse onları hesabına ifham etmek üzere devletin bilcümle kurumlarıyla el birliğiyle bibi çalışmamız devam etmektedir. Cenabıhak sizden bile razı olsun. Bugün orada bulunmanız, orada o kahramanlarımızı, orada hayatını kaybeden vatan evlatlarını anmanız bizim için üstelik hakikaten takdir edilmesi müstelzim tıpkı durumdur. Iyi olun, var olun. Cenabıhak eksikliğinizi vermesin.”

Aristokrat’nun konuşmasının peşi sıra Giresun İl Müftüsü Ramazan Topcan’ın yaptığı dua ile program sona erdi.

Öte yandan, Giresun’un Bulancak ilçesinde Valilik koordinasyonunda hâkim tatbikatı gerçekleştirildi.

Pazar Suyu Deresi’nde yapılan tatbikatta, AFAD ve IVEĞEN ekiplerince derede, kurtarma ve kaybolma taharri faaliyetleri gerçekleştirildi.



Share: