İçişleri Bakanı Soylu, Muğla’da dolgun küşat töreninde konuştu Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, “Zaman Tendürek, Cudi, Amanoslar tertemiz Allah’ın izniyle. Huzurunuzda meze veriyorum. Cumhuriyet’in 100. yılında bu ülkenin dağlarında tıpkı yegâne terörist kalmayacak.” dedi.

Aristokrat, Muğla’üstelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Menteşe Atatürk Bulvarı Adliye Sarayı yanında düzenlenen şişman açılış töreninde yaptığı konuşmada, Muğla’nın Ege’nin incisi, Türkiye’nin adamakıllı yeri, aristokrat insanlarının memleketi olduğunu söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan’ın sevgili adamı olduğunu anlatım fail Soylu, “Recep Tayyip Erdoğan kamer engelsiz bayrağın davasının adamıdır. Erdoğan, mazlumun, mağdurun davasının, Filistin davasının adamıdır. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi teröre bulaştırmaya karşı direnenlerin davasının adamıdır. Türkiye yüzyılı davasının adamıdır.” dedi.

“2023 seçimlerinde şu Kılıçdaroğlu’nu tekrar tuş etmeye amade mısınız?” diyerek soran Aristokrat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tıpkı tarafta Erdoğan bir tarafta Kılıçdaroğlu. Sanki altılı masa. Altılı masa değil Amerika de Avrupa da gelse yenileceksiniz. Üç tane otobüsü bitiremeyenler, atlatmak fırını açamayanlar, Türkiye’nin yönetimine talipler. Bugün Tendürek, Cudi, Amanoslar arı sili Allah’ın izniyle. Huzurunuzda bayram veriyorum. Cumhuriyet’in 100. yılında bu ülkenin dağlarında tıpkı bir tane yıldırıcı kalmayacak. Çıldırmasınlar mı? Bir taraftan Karadeniz’üstelik gaz çıkıyor. Benzeri taraftan Gabar’da petrol çıkıyor. Maşrık Karadeniz’da burnumuzu birlikte sokmamızı istemedikleri yerde Türkiye enerji, gaz arıyor. Zat arabamız Togg’u yaptık. Çıldırmasınlar mı? Erdoğan Türkiye’nin sorunlarını biricik bir tane ortadan kaldırdı.”

Soylu, dünyadaki enerji ve tahıl krizine, coğrafyasının kötü hepsi olmasına rağmen Türkiye’nin istikametinde gittiğini belirtti.

Seçim akşamı, bugün Türkiye’ye çelme takmaya etkin dünyanın tamlık liderlerinin Erdoğan’ı arayıp ‘zaferiniz kutlu olsun’ demek amacıyla sıraya gireceklerini kaydeden Aristokrat, Türkiye’ye mevrut turist sayısı ve dış satım rakamlarıyla ilgilendiren bilgi verdi.

Türkiye’nin sıkıntıları ve dertleri da olduğunu tamlayan Soylu, “Bunu altılı ganyan masada masanın altında birbirini tekmeleyenler değil Recep Tayyip Erdoğan çözer.” ifadesini kullandı.

Share: