İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bayburt’ta vatandaşlara hitap etti Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin ati 100 yılının altyapısını yaptığını belirterek, “Önceki 100 yılın birlikte başımıza gelen felaketlerden dünya oluşan açığını kapatmaya çalıştı.” dedi.

Çeşitli ziyaretlerde çıkmak üzere kente mevrut Aristokrat, Bayburt Valiliği önünde kendisini özden karşılayan vatandaşlara seslenme etti.

Bakan Soylu, Bayburt’ta olmaktan haysiyet duyduğunu dile getirerek, vatandaşlara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamlarını iletti.

“Dünyadaki aynı topluluk ülkeler ona çelme oturmak istese dahi dönüyorlar, dolaşıyorlar ayağına geliyorlar ve dünyada bir yerde iş varsa bunu ‘Tayyip Erdoğan, Türkiye çözsün’ diyorlar.” ifadesini kullanan Soylu, “Takkadak Türkiye’nin lideri değil, dünyanın dahi umudu olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Bayburtlu hemşehrilerimize selamları var, sevgileri var, muhabbetleri var.” diyerek konuştu.

Soylu, terörle her alanda savaş eden kahramanların komutanı Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’in da selamları ve muhabbetlerini hemşehrilerine iletti.

Dünyanın değişik bir dönemden geçtiğinin altını çizen Soylu, şu değerlendirmede bulundu:

“Kül 2,5 yıldır güneş tacı denilen aynı illetle acun yüz yüze. Suriye’dahi, Irak’ta, Libya’bile, Yemen’bile ve etrafımızdaki neredeyse bilcümle coğrafyada koronadan mutlak vekalet savaşları dediğimiz, hele Müslümanların bulunduğu coğrafyada bire bir karmaşıklığı oluşturabilmek için Garp dünyası elinden geleni ortaya koyuyor. Bitti mi? Yarayışlı. Çin bir taraftan üretim bantlarını, istihsal sıkıntısına döndürüyor. Gayrı taraftan Karadeniz’in aceleten üstünde Rusya ile Ukrayna beyninde ihtimal üstelik ‘geliyorum’ diyerek bağıran ve hep dünyayı azık krizi başta tevessül etmek amacıyla bir nice süreçle etkileyen aynı savaşın olduğuna tanık oluyoruz. Bunları hep bu arada yaşıyoruz. Bir taraftan bu sıkıntıların içerisinde ‘Türkiye’yi acaba kazançlı saldırılarla diz çökertebilir miyiz, Irak’ın kuzeyinde, Suriye’nin kuzeyinde bire bir terör devleti kurabilir miyiz?’ diyerek traksiyon, program ve baziçe kurmaya çalışanlar var.”

Aristokrat, PKK’nın, Amerika ve Avrupa vasıtasıyla belki da genişlik haddinden fazla bu dönemde desteklendiğini, sonuç 3 yılda Amerika senatosunun PKK’ya 2 milyar dolar resmi müzaheret yaptığını aktardı.

“Onlar zannettiler ki milletimiz bu işi anlamıyor”

Milletin temas şeyden haberi olduğuna dikkati çekici Bakan Aristokrat, şöyle devam etti:

“Zannediyorlar kim paralarıyla, oyunları ve tuzaklarıyla, PKK’lı teröristlerle benzeri araya gelerek bize diz çökertecekler. Onlar ne adımı atarlarsa atsınlar, hangi oyunu kurarlarsa kursunlar… Bir taraftan Gezi olaylarını yaptılar bizi diz çökertemediler. Bire Bir taraftan 17-25 Antrakt FETÖ darbesini yaptılar bizi diz çökertemediler. Onlar zannettiler ki milletimiz bu işi anlamıyor, onlar zannettiler ki Bayburtlu hemşehrilerim bu işleri izleme etmiyor. Ego tıpkı madde biliyorum, şurada Bayburt’ta tıpkı kahveye oturayım, eğer Amerikalı Başkanına fesini damarı bozuk giydirmezse benim hemşehrilerim bambaşka ayrımsız özdek bilmiyorum. Dünyayı üstelik takip ediyor, Türkiye’yi üstelik izleme ediyor, dünyada neler olduğunu biliyor ve bize hangi oyunların kurulduğunu biliyor.”

Soylu, Libya’da ve Doğu Akdeniz’de varlığını ortaya koyan, bazı yerde huzuru, bazen yerde de barışı realizasyon eden ayrımsız Türkiye olduğunu belirtti.

Icra Vekili Aristokrat, onlar Türkiye’ye çelme takmaya çalışırken site hastaneleri, dünyanın sunma iri havalimanları, Çanakkale’deki köprüsü, insansız çekicilik araçları, dünyadaki sunma büyük barajları ve Ayasofya’sı ile beraber bilcümle dünyaya varlığını rapor eden bir Türkiye olduğunu dile getirdi.

“Bu sıkıntıları Eksiksizlik Kılıçdaroğlu ve avanesi mi çözer?”

Dünyada yaşanan sıkıntıların bazılarının Türkiye’ye birlikte intikal ettiğine değinen Soylu, şunları kaydetti:

“Şu tercihi tabiatıyla kim bu büyük milletimiz yapacaktır. Bu sıkıntıları Eksiksizlik Kılıçdaroğlu ve avanesi mi çözer? Bu sıkıntıları bugün, dünyanın karşısında çırağ kadar durduğu Tayyip Erdoğan mı çözer? Bugüne büyüklüğünde reise itimat ettiniz. Bugüne büyüklüğünde Cumhurbaşkanımıza güven ettiniz. Değerlerimize taşlama edenlere cebin milletinin birlikte olan eşsiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a güvendiniz ve güven ettiniz. Tek bir zaman kişi geleceği için yamaç için payanda üzere hangi eğildi, hangi de büküldü. Çabucak bu dünyanın, ülkemizin büyümesinin ve zenginleşmesinin değil, ben yaşıyorum ve görüyorum ki özge dünyanın birlikte hesabını işleyen, bu milletin bilcümle değerlerine erbap çıkmaya çalışan, seçme nev oyunu ve tuzağı çabucak milletin iradesiyle ve sizinle beraber bozmaya müteharrik Cumhurbaşkanımız var.”

Aristokrat, Almanya’dan İngiltere’ye, Amerika’dan Çin’e büyüklüğünde dünyada nazik geçinen ülkelerde iri karmaşıklıkların olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Alışmışlardı bedavacılığa. Problemlerini, sorunlarını Dindar ülkelerin üstüne yık, Türkiye’nin konusunda yık, Türkiye ile beraber cidal, kendi ülkelerinin insanlarını bayındır ettirmek amacıyla buralarda ihtilat oluştur. Onların fotoğraflarda foyaları ortaya çıktı. Afganistan’dan koruyucu uçağın fotoğrafını hep bu arada gördük. Öyle tıpkısı kaçtılar kim dünyada Amerika’nın rezilliğini kendilerinden sonraları gelecek nesillere bırakmak zorunda kaldılar. Herkesin bir hesabı var. Yaptığın zulümlerin hesabını Tanrı agâh ve sana gösterir. Onun üzere içerisinde bulunduğumuz müşkülat ve sıkıntılar var. Bize güvenlik edin ve güvenin. Etrafımızdaki coğrafyada teessürat var, bize itimat edin ve güvenin.”

Bakan Aristokrat, Tunceli Pülümür’deki güvenlik kulelerinin yapımı öncesinde yaşanan aynı olayı üstelik vatandaşlarla paylaştı:

“Hatırlarsınız bundan 4-5 yıl evvel Yaşar Paşamızla bu arada Tunceli’den Bayburt’a gelmiştik. Tunceli’da o ahit 300’ün üzerinde terörist vardı. Tunceli Valiliğinde aynı güruh yaptık, dedik ki ‘Şu Tunceli Pülümür yolundan kimesne geçemiyormuş, bilcümle beraber atlayayım Tunceli Pülümür yoluna gidelim.’ Etrafımızdakilerin gözleri böyle açıldı, ‘Efendim gidilemez’ dedi. Devletin Jandarma Umumi Komutanı ve devletin İçişleri Bakanı gidemezse ulus ne yapsın? Biz bu arada oraya gittik, arz eleştiri yerde durduk. Aşağıya indik ve orada tıpkı çekim yaptık. Dedik ki ‘Bu yolun sağına, soluna, genişlik tepesine, seçme tarafına kuleler yapacağız, vatandaşımız buradan bayındır bir şekilde geçecek teröristi üstelik burada tertemiz edeceğiz, ortadan kaldıracağız.’ İlk etapta 21 cihannüma yaptık ve Tunceli Pülümür yolundan sistem bayındır aynı şekilde geçmeye başladı. O periyot 300’ün üzerindeki terörist sayısını söyleyeyim yakında elimize düşerler, 5’e düştü. Onların bile peşindeyiz.”

“Cumhuriyetin 100. yılında bu ülkenin içerisinde tıpkı yegâne yıldırıcı kalmayacak”

Pülümür’ün beraberinde gayrı bölgelerde gerçekleştirdikleri faaliyetlere bile değinen Vekil Aristokrat, “Tendürek Dağı arı sili. Mersin’den Adıyaman’a kadar Amanoslar tertemiz. Yine Kars’ta Çemçe Madur arı sili. 2023, 29 Ekim’üstelik benzeri evladınız ve kardeşiniz namına söylüyorum, Cenabıhak kader ederse merhum dedem anca söylerdi, sağsak ta yaşarsak, Cumhuriyetin 100. yılında bu ülkenin içerisinde benzeri biricik terörist kalmayacak. Şarki ve Güney Şark’birlikte bu ülkenin vatandaşları sokağa çıkmaya korkarlardı. Çocuklarını okula göndermeye korkarlardı. İş yerlerine gelir onlardan baç alırlardı. Baç alanları da tepeledik, çocukları korkutanları da tepeledik. Huzuru, güveni, kalkınmayı ve herkese hürriyetini ve özgürlüğünü getirdik. Sizin sayenizde ve sizle bu arada.” diye konuştu.

“Biz ne Amerika’ya güveniyoruz, ne Avrupa’ya güveniyoruz”

Türkiye’nin yanında etrafındaki coğrafyadan de mesul olduklarını rapor fail Aristokrat, bu coğrafya erinçli olmazsa, bura üzerinden Türkiye’yi karıştırmaya çalışacaklarını vurguladı.

Soylu, bu coğrafyaya huzuru tekrar Türkiye’nin getireceğine meni ederek, “Tekrar burada Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı, aynı evladınız, bu ülkeye güvenen tıpkı kardeşiniz yerine söylüyorum, Suriye’bile birlikte Şam’üstelik dahi huzuru biz getireceğiz. Irak’ta, Bağdat’ta huzuru biz getireceğiz, etrafımızdaki coğrafyaya de huzuru tığ getireceğiz. Mütedeyyin coğrafyanın üstüne biçilen bu fitne tohumlarını Cenabıhak’ın izniyle bu budun kaldıracak.” değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşlardan kendilerine güvenmelerini ve güven etmelerini isteyen Aristokrat, şunları kaydetti:

“Eksiğimiz cins biz insanız. Eksikten yoksun Cenab-ı Allah’tır. Ama bu millete ihanetimiz, bu millete yalanımız, bu millete dolanımız ve bu millete kusurlu tıpkı işimiz bugüne büyüklüğünde olmadı, Allah felek etmesin, artık üstelik olamaz. Biz ne Amerika’evet güveniyoruz, ne Avrupa’evet güveniyoruz. Benim liderim Recep Tayyip Erdoğan bir biricik öz söylüyor, ‘Ego çabucak milletin ve Cenabıhak’ın önünde eğilirim’ diyor.”

Aristokrat, Bayburtluların er kişi, külhanbeyi, yurtsever olduğunun altını çizerek, “Hani bir otağın orta direği peki ya Bayburt benim milletimin otağının itidalli direğidir. Tek uzatmaya, lafı apayrı yere götürmeye icap namevcut. Siz takkadak bu ülkenin otağının sunma cıvıl cıvıl orta direği değilsiniz. Bu memleketin değerlerinin sahibisiniz. Birisi tıpkı şey yapmaya kalkarsa, ‘Tığ buradayız’ diyerek haykıranlardansınız. Bu millete yön ve yön veren bilcümle bir anlayışın sahibisiniz. Cenab-ı Cenabıhak bizi size mahcup etmesin inşallah.” dedi.

Icra Vekili Aristokrat, “Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin önümüzdeki 100 yılının altyapısını yaptı. Önceki 100 yılında başımıza gelen felaketlerden periferi oluşan açığını kapatmaya çalıştı. İki iş yaptı yani. Deminden Cumhuriyetin bir numara asrından sonra, 2023’den bilahare hem Türkiye’yi tutamayacaklar, hem etrafımızdaki coğrafyayı tutamayacaklar, dünyaya medeniyetimizi nakşeden tıpkı talih olacağız.” diye konuştu.

Topluluk İttifakı’nın yemeden içmeden aynı intihap ittifakı adına değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Aristokrat, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte bu ülkede doğrunun, hakkın ve hakkaniyetin savunucusu olan Milliyetsever Akım Partisi Umumi Başkanı Dr. Ihtişam Bahçeli’ye de minnetlerimizi ve şükranlarımızı anlatım ediyoruz. Topluluk İttifakı bilmenizi isterim kim 2023’birlikte gireceğimiz ayrımsız seçimin ittifakı değildir yemeden içmeden. O bir seçimdir, böyle bir konvansiyon gibi. Biz tıpkısı değerler ittifakıyız. Tığ, bize bırakılan tarihin emanetlerine erbap sâdır tıpkı anlayışın ittifakıyız. Bu memleketin geleceğine, ati nesillerine yaşayan tıpkı Türkiye, balaban tıpkı Türkiye, ayakları üzerinde duran tıpkı Türkiye ve dünyadaki saldırılardan bire bir daha etkilenmeyecek bire bir Türkiye bırakmak için ortaya koyan bir anlayışın temsilcileriyiz.”

Soylu, konuşmasının ardından Bayburt Valisi Cüneyt Epcim ve Bayburt Belediye Reisi Hükmü Pekmezci’yi makamlarında ülfet etti.

Share: