ICRA VEKILI KARAİSMAİLOĞLU, 1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Bakan Karaismailoğlu 1915 Çanakkale Köprüsü, tarihe geçti (2)

Eriştirme ve Enfrastrüktür Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü’ne Seyit Onbaşı’nın sırtında taşıdığı tümden mermisini sembolize fail figürlerin yerleştirilmesine ilişkin açıklamasının arkası sıra, 1915 Çanakkale Köprüsü Lapseki Şantiye Alanı’nda bulunan köprünün Anne Kontrol Merkezi’nde incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmalar karşı vukuf aldı. Burada açıklamalarda mevcut Vekil Karaismailoğlu, Şu anda Malkara-Çanakkale Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü taharri merkezindeyiz. Çanakkale Köprüsü ve otoyollar kabil yollarımızın yapımları kadar, işletmeleri birlikte şanlı. Zira bu yapıları ayakta burulmak amacıyla cesim tıpkı pres performansı tavzih etmek gerekiyor. Hemen bu Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu’nun işletmesinde 300 devam arkadaşımız çalışmakta, 24 saat fariza yapmakta. Şu anda bulunduğumuz kontrol merkezi kadar taharri merkezleri bilcümle otoyollarda var. Buradan 724 bütün trafik izlenmekte. Bu otoyola giren vatandaşımız girdiği noktadan, bu otoyolu infirak edene büyüklüğünde arama altında. Tehlikesiz tıpkısı şekilde bu otoyolu kullanıp, otoyolun çıkışına kadar bile bu merkezden izlem edilmekte. Burada fenomen algılama kameraları, gidiş geliş kameraları, meteorolojik anten ve hizmet ekipleriyle alay malay çok aheste tıpkısı takat sınırı gösteriliyor. Umum 300 sunum arkadaşımız 724 bu merkezde ve otoyolumuzda çalışmakta. Bilcümle yaptığımız otoyolları, normal esmer yollarını bilcümle uslu yerine düz yazı ediyoruz. Bu kaliteyi, konforu ve güvenliği daha üstelik artırıyor. Burada temas olağan dışı aynı debi halinde taharri merkezi olay kavrama kameralarından çabucak alarma geçiyor. Buradaki arkadaşlar oraya müdahale ediyor ve dakikayı birlikte bulmayan sürede oradaki araca veya değme farklı cisme ulaşarak, burayı tehlikesiz ayla bildirmek amacıyla sakil bir çaba sarf ediyoruz. O yüzden dünyanın yeryüzü birinci sınıf işlerini yapan nezaret olarak, dünyanın bildirme ferah yollarını, köprülerini, tünellerini inşa ediyoruz dedi.

‘318 METREYİ ARTIK ZAMAN İTİBARİYLE 334 METREYE ÇIKARDIK’

Vekil Karaismailoğlu, buradaki açıklamasının ardından 1915 Çanakkale Köprüsü’nün Avrupa yakasındaki 318 metre yüksekliğindeki kuleye çıkarak, montajı tamamlanan Seyit Onbaşı’nın sırtında taşıdığı heyetiyle mermisini sembolize eden figürleri inceleyerek, ustalık ekipten vukuf aldı. Benzeri çalım projesinin en son noktasında olduklarını dile getiren Icra Vekili Karaismailoğlu, Biz 318 metreyi çıktı zaman itibariyle 334 metreye çıkardık. Hem iki kulenin ayaklarında sağda, solda hem birlikte sair ayaklarda Seyit Onbaşı’nın bütünüyle mermilerinin figürlerini yerleştirmiş olduk. Bundan Sonra deniz yüzeyinde 334 metrelik bacak yüksekliklerimiz var. Deniz altında dahi 45 metre su derinliği ve bu derinliğin altında da 50 metreye uzayan 370 sayı kazıklarımız var. 65 bin titrem ağırlığındaki beton kesonlar ve onun üzerinde 33 skor bloktan oluşuyor. Bire Bir puzzle parçası namına 318 metreye kadar ulaşmıştık. Şu anda kurşun figürleriyle bu arada 334 metreye hamiş bulunuyoruz ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’YE VURULMUŞ EN KIYMETLİ MÜHÜRLERDEN BİRİSİ YERINE GÖRÜYORUZ’

Çanakkale’da güreşçi köprüsü olmadan geçmiş ulaşımın çok fer olduğunu belirten Icra Vekili Karaismailoğlu, Burada saatlerce süren yolculuklar vardı. Denizin ve havanın müsaade ettiği büyüklüğünde feribotların çalışabileceği kadar erişim sağlanıyordu. Feribota bindikten bilahare az saat süren tıpkısı yolculuk yapılıyordu. Şu anda bu süreyi köprünün yapılmasıyla gelişigüzel 6 dakikaya düşürdük. Bu hava projemizi Türkiye’ye tutkun sunma eşsiz mühürlerden birisi yerine görüyoruz. Çanakkale’da ergin olması, Çanakkale Zaferi’nin 107’nci sene dönümünde açılmış olması haddinden fazla koskocaman açıklamalarında bulundu.

‘SON 20 YILDIR YAPTIĞIMIZ YATIRIMLAR İLE TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ AÇTIK’

Hep dünyada krizlerin konuşulduğu aynı dönemde Türkiye’bile yatırımların artarak devam ettiğini tamlayan Bakan Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü Bu hizmet, nişane ve küşat şölenimiz artarak devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sonuç 20 yıldır yaptığımız yatırımlar ile Türkiye’nin önünü açtık, tamlık tıkanıkları ortadan kaldırdık. 250 bilyon doların üstüne çıkan dış satım rakamları ile Türkiye yeryüzü büyük ve bildirme aceleci ilerlemelerini gösterdi. Bu ateş parçası altyapı üstünde Türkiye büyümeye devam edecek. Dünyanın gelişmiş genişlik balaban 10 ekonomisi arasında Türkiye etkili tıpkısı şekilde yerini alacaktır. Bizim birlikte hedefimiz bu altyapıyı yapmak, Türkiye’nin gelişigüzel noktasına konforlu ve acul yollar ile Türkiye’nin büyümesini, dinamosunu gerçekleştirmektir. Son 20 yıldır yaptığımız yatırımlar sebebiyle akaryakıttan, zamandan kazanarak, maliyetlerin azalması bize seçme yıl 28 milyar dolarlık artırım sağlıyor. Her yıl gidiş geliş kazalarının yüzde 82 azalması nedeniyle tam 13 bin 100 vatandaşımızın canını kurtarıyoruz. O yüzden ara vermek namevcut, yola devam diyoruz.

Nazır Karaismailoğlu, yönelteç başına geçerek köprünün Avrupa yakasından, Asya yakasına büyüklüğünde minibüs kullandı. Vekil Karaismailoğlu, programlarının arkası sıra kentten ayrıldı.

Share: