Icra Vekili Muş, depremin etkilediği 11 ilin oda ve borsa temsilcileriyle görüştü

Tecim Bakanı Mehmet Muş, 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen 11 ilin nazar ve borsa temsilcileriyle Gaziantep’te bire bir araya geldi.

Gaziantep Ticaret Odası’ndan (GTO) yapılan açıklamaya bakarak, Muş ve beraberindeki astronomi, GTO Konuşma Salonu’nda 11 kentin görüş ve borsa başkanlarıyla buluştu.

Depreme ait değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda Icra Vekili Muş, kaynak ve borsa başkanlarının kâm ve önerilerini dinledi.

GTO Başkanı Tuncay Sebep, buradaki konuşmasında, kıyamet bölgesindeki iyileşme başarısının özel sektör, kamu ve sivil örgütlerinin işbirliğiyle mümkün olacağına inandıklarını belirtti.

Tedbir ve desteklerle bölgenin ekonomik kimliğinin korunarak iktisadi aktivitenin yeniden canlandırılmasının koca olduğunu tabir fail Yıldırım, “Bölgenin vergisel düzenlemelerden, finansmana, psikolojiye kadar birçok alanda desteğe ihtiyacı var. Bu destekler ivedilikle hayata geçirilmeli ve kapsamı takkadak istihsal işletmelerini değil yetişek, sağlık, turizm, fuar, kombinezon alanlarını da içine düzlük bakım sektörü karışma birlik işletmeleri kapsamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda Vali Davut Gül, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Büyükşehir Belediye Reisi Fatma Mecnunca, Güven Güvence Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen üstelik hazır bulundu.

Share: