ICRA VEKILI VARANK: BİRİLERİ YAPTIĞIMIZ İŞLERE BILCÜMLE MAZERET TAKMAYA ÇALIŞIYOR

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ‘Birileri bizim yaptığımız işlere hep vesile takmaya çalışıyor. Bizim yaptıklarımıza onların hayalleri da yetişemediği için zannediyorlar kim biz var olan fabrikaları açıyoruz. Eskiden beri çalışan fabrikaları baştan açıyoruz ya birlikte olmayan fabrikaları açıyoruz” dedi.

Afyonkarahisar’ın İscehisar Kombinasyon Endüstri Bölgesi’nde, Karamehmet Mermer Fabrikası’nın açım törenine katılan Uran ve Uygulayım Bilimi Bakanı Mustafa Varank, müracaat yaptı. Temeli 2021 yılında atılmış üretimevi yatırımının 2022’birlikte faaliyete geçtiğini söyleyen Icra Vekili Varank, 40 milyon teklik yatırımla Türkiye’deki genişlik teknolojik ve eklenmiş kızıl mermer tesislerinden birinin açılışını yaptıklarını dile getirdi. Varank, “Bağımlı tığ bu açılışları gerçekleştiriyoruz. Emin olun şu anda yetişemiyoruz amma bakıyorsunuz birileri bizim yaptığımız bu işlere hep bahane takmaya çalışıyor. Yani bizim yaptıklarımıza onların hayalleri de yetişemediği için zannediyorlar kim biz var olan fabrikaları açıyoruz. Bir Vakitler beri çalışan fabrikaları yeniden açıyoruz ya bile sıfır fabrikaları açıyoruz amma eğer ‘Türkiye’de yatırım, üretim, istihdam var mı, nasıl oluyor bu işler’ diye zül edenler varsa basın karşıda. Biz buradan davet yapıyoruz, gelsinler kullanılmamış açtığımız fabrikayı ziyaret etsinler. Türkiye’bile yatırım oluyor muymuş görsünler” diye konuştu.

‘TÜRKİYE 250 MİLYAR DOLAR İHRACATI BU SAYEDE YAKALADI’

Girişimcilerin her ant yanlarında olduklarına dikkat çeken Bakan Varank, ‘Gördüğünüz kabil bizim aldatmayla işimiz bulunmayan. Ihanet Etmek başkalarının siyaseti. Biz müteşebbislerimizin bu işlerinin önünü fethetmek için varız. Burada Tevhit Endüstri Bölgesi’ni desteklerimizle önünü açtık. Buralara çok ayrımlı imkanlar sağladık. Bu firma yatırımlarını yaparken oran yanında durdu. Motivasyon belgelerini, desteklerini verdi zımnında bu ekonomi bu sayede bu noktaya geldi. Türkiye 250 milyar dolar ihracatı bu sayede yakaladı” dedi.

Tesisin küşat kurdelesi, Bakan Varank’ın yanı sıra Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, il protokol üyeleri yoluyla kesildi. Fabrikayı gezen Varank ve tören düzeni üyeleri, 2 kadın işçinin yanına anbean benzeri süre sohbet etti. Makineden çıkan mamul mermerin gelmesini bekleyen Vekil Varank, işlemi bitince üstelik makineden alarak kasaya yerleştirdi.



Share: