Icra Vekili Varank, “Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı” imza törenine katıldı

Sanayi ve Uygulayım Bilimi Bakanı Mustafa Varank, “Içtimai Gelişmeyi Sübvansiyon Programı (SOGEP) Denizli Projeleri” imza törenine katıldı.

Bakan Varank, Denizli temasları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı makamında konuşma ederek site karşı vukuf aldı. Zolan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Varank, daha bilahare uray sedir salonunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Güney Veli Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından yürütülecek “Toplumsal Gelişmeyi Destekleme Programı Denizli Projeleri” imza törenine katıldı.

Varank, burada yaptığı konuşmada, dönme süresince kentte mehabetli ve fazlalaşan işlemler yaptıklarına inandıklarını söyledi.

Açılışını yaptıkları projeler ve atılan imzaların Denizli’yi çok elan doğurucu bire bir site haline getireceğine inandığını vurgulayan Varank, şunları kaydetti:

“Yıpranmamış dönemde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile evcil kalkınmadan mesul tıpkı vekillik ve kalkınma ajanslarıyla toprak kalkınma idareleriyle şehirlerin, ilçelerin, bölgelerin, ihtiyaçları neyse oralara çevrilmiş projeler geliştirip onları hayata geçiriyoruz. Burada gençlerimize eğitimler vereceğiz. Onların nitelikli benzeri şekilde istihdama katılmalarını sağlayacağız. Otomotiv sanayinde ve yazılım sektöründe yetiştireceğimiz tahminî 250 gencimiz inşallah bu izlence sonrasında Denizli’de istihdam edilecekler. Tığ paydaşlarımıza çokça teşekkürname ediyoruz. Kalkınma ajanslarımızın bu nev projelerini desteklemeye bitmeme edeceğiz. Şehrimize kullanılmamış istihdam kapıları tatlıca uğurlu olsun.”

Törene Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Okuyucu, YANLIŞSIZ Öğür Denizli Milletvekili Delice Duygu, Denizli Büyükşehir Şehremini Osman Zolan, SELIM Fırka İl Başkanı Yücel Güngör, İl Milli Terbiye Müdürü Süleyman Ekici, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, GEKA Umumi Sekreteri Müstakil Aksungur, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soylu Atar ile Himmet ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık de katıldı.

Bakan Varank elan bilahare SELIM Fırka İl Başkanı Yücel Güngör ile görüşüp partililerle aynı araya geldi.

Programlar basına vabeste gerçekleştirildi.

Share: