İGA İstanbul Havalimanı’ndan Cumhuriyet Altını Bayramı kutlaması

İstanbul Hava Meydanı’nda 29 Ekim Cumhuriyet Altını Bayramı coşkuyla kutlanıyor. Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümüne özel hazırlanan ‘Cumhuriyet Anonsu’ isimli reklam filmi yayına girerken, 50 farklı dile çevrilen tebrik mesajı devir boyu terminalde sesli duyuru edilecek.

Dünyanın bildirme mehabetli toptan para aktarımı merkezlerinden ve yeryüzü güç havalimanlarından biri olan İGA İstanbul Havalimanı, Cumhuriyet’in 99’uncu yılı için hazırladığı reklam filmini, 28 Teşrinievvel tarihi bakımından sayısal-toplumsal iletişim araçları mecralarında yayınlamaya başladı. 29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Altını Bayramı zımnında reklam filmi yayınlayan İGA, reklam filminde 28 Ekim 1923’e, yani Cumhuriyet’in ilanından tıpkı periyot öncesine vurgu yapıldı. İGA İstanbul Havalimanı terminalinde ahit boyunca 50 dile çevrilen ” Türkiye’nin Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun” mesajı yankılandı.

35 şahsiyet çalgı gurubu yolculara konser verdi

29 Teşrinievvel Cumhuriyet Altını Bayramı nedeniyle, Senfonic Project (İGABAND) isimli 35 nefis bir çalgı grubu ve Marmara Flüt Orkestrası & Solistler Geçidi ziyaretçilere İstiklal marşı, Onuncu yıl marşı ve İzmir marşını seslendirdi.

Ayrıca iç hatlar ve aut hatlarda dönem kıyafeti giyen gençler, sepetli bisiklet ile Türk bayrağı ve Cumhuriyet Altını gazetesi dağıtırken, İGA İstanbul Hava Meydanı’nda Cumhuriyet’in 99’uncu yılı ve İGA’nın 4’üncü tevellüt haset coşkuyla kutlandı.

Atatürk Anamorfoz’u balaban ilişki gördü

Dış hatlar terminalinde sergilenen Anamorfoz Atatürk eseri ise yolculardan nazik bağlam gördü. Çekyalı Heykeltıraş Patrik Prosko imzasını haiz ve 539 parçanın bire bir araya gelmesiyle ortaya çıkan işaret üç boyutlu bire bir enstalasyon olmasına karşın akla yatkın açıdan bakıldığında iki boyutlu ayrımsız hanek eseri yerine beliriyor. Yapım aşaması üç kamer süren çalışmadaki 539 parça, Atatürk’ün hayatını ve değerlerini simgeliyor. – İSTANBUL

Share: