Iğdırlı boksör Yıldız, Avrupa şampiyonu oluşmak için pres sallıyor

Kader Bayanlar Türkiye Yumruk Oyunu Şampiyonu Iğdırlı Felek Edim, bu sene düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda zer madalyaya geçmek üzere günde koşa antrenman yapıyor.

Kick boksla başladığı spor hayatına boks ile bitmeme fail 16 yaşındaki Baht Ivaz, bu yıl temmuz ve ağustos aylarında Kırıkkale’bile yapılan Talih Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonası’nda 57 kiloda Türkiye şampiyonu oldu.

Milli suret altında İtalya’bile yapılacak Yıldızlar Avrupa Yumruk Oyunu Şampiyonası’nda zer madalyaya uzanmayı amaçlayan Karşılık, organizasyonda Türk bayrağını dalgalandırmak amacıyla ağır şekilde antrenmanlarını sürdürüyor.

“Bu tempomu on paralık düşürmek istemiyorum”

Tek zorluğun namına engel olmadığını rapor eden Ivaz, şöyle konuştu:

“Günde sabah ve öğleden sonradan gelmek amacıyla çift antrenman yapıyorum. Bu tempomu hiç kesmek istemiyorum. İnşallah ülkeme fena hâlde derecelerle kazandıracağım. Tadımlık karı arkadaşlarıma spor yapmalarını tavsiye ediyorum. Zira hem kendilerini korumayı başarırlar hem de hayatlarında elde edecekleri başarılarla kimsenin eline bakmadan zat ayaklarının üstünde durmayı birlikte öğrenirler. Iğdır’birlikte, Türkiye’nin çatısı olan Balkı Dağı’nın eteklerinde hayatiyetli biri yerine azimle başarılı dereceler elde ederek, sporda zirvelerde olmayı hedefliyorum.”

Antrenör Gaye Kızılkuş da Baht’in yeteneğine dikkati çekerek, “İtalya’birlikte yapılacak Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyoruz. 10 yaşından beri Kader’le çalışıyoruz. Çok çaplı tıpkısı sporcu. Azimli tıpkısı şekilde çalışıyor, yolunun çok belirgin olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

Share: