Ihlamur, fiyatına rağmen bağ bozumu ve kış aylarının vazgeçilmezi

Ihlamur, fiyatına rağmen güz ve kış aylarının vazgeçilmezi

RİZE Şita aylarının vazgeçilmezi olan ıhlamur tüketicinin cebini yakmasına karşın keyif amacıyla tercih edilmeye bitmeme ediliyor.

Şita aylarında artık aranan ve enflüanza kadar salgın hastalıklarda yıllar süresince insanların kaynatıp hastalanmış olan kişilere içirilen ıhlamur, pandemi dönemi sonrası vatandaşlar eliyle elan bile yeğleme edilmeye başlandı. Geçen sene Ihlamur çiçeğinin kilo fiyatı 500 TL iken bu sene 600 TL’ye kadar yükseldi.

“Ihlamur soğurmak için sayrı olmanıza lüzumlu yok”

Ihlamur içmenin vakit kaybetmeden çor zamanı değil hastalıktan öncede muafiyet sistemini yükseltmek için mehabetli olduğunun belirten aktar Metanetli Yağız, “Ego Rize’üstelik 40-45 almanak aktarıcılık yapıyorum. İhlamur çiçeği ve ıhlamur yaprağı doğmak üzere 2 şekilde satıyoruz. Pandemi döneminden çıktık. Hepimiz iyice ağzımızı burnumuzu kapatıp korunuyorduk. Fakat demin az buçuk gevşedik maskeleri çıkarınca gripler artmaya başladı. Serencam günlerde popüler tıpkı nebat diyebiliriz ıhlamur. Ihlamur soğurmak üzere rahatsız olmanıza icap bulunmayan. Ihlamur içtiğiniz anda temelli sizi korur yani gribe karşı bağışıklığınız artar. Bekâr ıhlamurun az bilinen bir özelliği bile var benim çokça sevdiğim asap sistemlerine çok mebzul gelir. Zaten enflüanza olan marazlı olan az buçuk dahi sinirden olur zımnında ıhlamur içmek ikisini bire bir arada çatlamak açısından çok iyi peki” şeklinde konuştu.

“Ihlamur demincek nebatat popülerleştikçe akademisyenler de daha çok araştırmaya başladı”

Ihlamura farklı bitkiler eklenerek içebileceğini söyleyen Esmer, Hazar Manço’nun ‘Nane Limon Kabuğu’ şarkısını yaşıt vererek “Ihlamur demin bitkiler popülerleştikçe akademisyenler dahi artık araştırmaya başladı. Şimdi ıhlamura biraz tarçın atarsanız bu balgamı sökebilir bir apaz ıhlamuru 2 litre suya atarak yapabiliriz. bir tane havlıcan var bunu birlikte atarsanız kış aylarında sizi henüz mütehammil içerden mukavim tutabilir. bir tane zencefil atarsanız antibiyotik özelliği görülebilir. tek zerdeçal atarsanız ciğerleri grip hastalıkları yeryüzü çokça ciğerleri tasalı ettiği üzere akciğerlere hayır tür. İçerisine ada çayı atarsanız boğazınıza dolgunca gelebilir ayrıca kuş burnu katarsanız C vitamini artabilir. Ayrıca içerine olmadıysa yoğurt çiçeği atarsanız içerinizde bulunan zehri atabilir. Barş Manço’nun ‘Nane Sulu Zırtlak Kabuğu’ şarkısında geçtiği kadar içilebilir” ifadelerini kullandı.

“Ihlamuru isteyerek içiyorum”

7 yaşından bu zamana kadar vakit kaybetmeden hastalığında değil seçkin antlaşma ıhlamuru tükettiğini anlatım fail 16 yaşındaki Veysel Ölümsüz Biçer ise “Ihlamur şita aylarını vazgeçilmezi olduğu amacıyla o yüzden çocukluğumun vazgeçilmezidir. Ihlamuru isteyerek içiyorum tadı hoşuma gidiyor, verdiği kâr hoşuma gidiyor, ıhlamuru seviyorum. Ihlamuru annem parasız olduğumda tıpkısı çok defa kaynatırdı ayrıca ben küçükken çokça hastalanırdım nerdeyse on paralık iyileştiğimi bilmem amma ıhlamur içmeye başladıktan bilahare azaldı. ve kesinlikle çok fayladalı ve herkese kaynak ettiğim bire bir nebat” şeklinde konuştu.

Share: