İkinci ahali satıcılarından öğrencilere tembihat

Darülfünun tercihlerinin açıklamasının peşi sıra öğrenciler Eskişehir’e akın ederken ikinci umum yük satıcısı Gökhan Torun, öğrencileri emniyetli yerlerden alışveriş yapmaları üzerine uyardı.

Darülfünun tercihlerinin açıklamasından sonra binlerce mektepli site değiştirmeye başladı. Üniversiteyi kazandıkları şehre giden öğrencilerin, kullanılmamış eşyaları faziletkâr fiyatlarla almamak amacıyla geçmiş duraklarından biri ikinci halk pırtı satışı özne aksiyon yerleri oluyor.

“Depoda koca yapanlar kayıt perişan veya sağlam diye niteleyerek bakmıyorlar”

On üç yıldır ikinci halk eşya satışı işleyen Gökhan Torun, öğrencilerin tetik olması gerektiğini söyleyerek alelhusus depolarda bey özne satıcılardan uzak durulması gerektiğini vurguladı. Öğrencilerin Tüketici Himaye Kanunu’na göre var olan haklarını kullanmalarını tavsiye mektubu eden Torun, bu tip işletmelerin ürünlere güvence yapmadığını, oluşabilecek bire bir huysuzluk sonucu iz iadesinde bulunamayacaklarını belirtti. Ahali şeş satılan eşyalar daha haşat olduğu için öğrencilerin tercih ettiğini dile getiren Torun, “Depoda satılan ışıltı ürünler güvenilir olmuyor. Depoda satma yapanlar kayıt beğenilmeyen veya sağlam diye bakmıyorlar. Onların vergi, kira, sigorta derdi bulunmayan. Eşyalar bozulduğunda vatandaşlar karşılığını alamaz. Depoda satılan eşyalar daha berbat olduğu için öğrenciler yeğleme etmeye başladı” diye konuştu. – ESKİŞEHİR

Share: