Ilbay Elban: “Su Ürünleri OSB için maksimal gayret gösteriyoruz

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, şehir ve ülke ekonomisine çokça koskocaman katkısı olacak Tarıma Dayalı İhtisas (Akarsu Ürünleri) Birleştirme Endüstri Bölgesi’nin faaliyete geçmesi üzere maksimal himmet gösterdiklerini söyledi.

Karataş ilçesinde kurulan Tarıma Dair İhtisas Organize Endüstri Bölgesi Toplantısı, Vali Elban başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Utkulu Şahiner, İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Şanlı Tekin, Çukurova Kalkınma Ajansı Umumi Sekreteri Ahmet Rifat Duran, Tarıma Dair İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Nahiye Müdürü Hasan Sezer ile ilişkin ayrıksı yetkililer katıldı.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın geçmiş ve yegâne Su Ürünleri olma özelliğini haiz Tarıma Dayalı İhtisas Organize Endüstri Bölgesi’nde (TDİOSB) yapılacak zir yapı çalışmaları ve değişik tesislerin değerlendirildiği toplantıda gücük aynı açıklamada bulunan Vali Elban, Adana ve devlet ekonomisine çokça makro katkısı olacak projenin faaliyete geçmesi için azami mücahede gösterdiklerini ifade etti.

Projenin yıpranmamış istihdam imkanları oluşturması açısından birlikte epey heybetli olduğunu belirten Vali Elban, Adana’nın balıkçılık ve akarsu ürünleri potansiyelini açığa çıkaracak ve üretimini arttıracak projenin destekçisi olmaya devam edeceklerini kaydetti. – ADANA

Share: