Ilbay Pehlivan: “Afetin yaralarını kabul etmek amacıyla kenetlendik”

Mersin Ağacı Valisi Mualla Hamza Pehlivan, 6 Şubat’ta çokça büyük tıpkı deprem afeti yaşandığını belirterek, “Bu afetin yaralarını almak amacıyla ululuk ve kavim adına kenetlendik, biricik canevi olduk, savaşım ediyoruz” dedi.

Vali Güreşçi, İl Müftülüğü ile Faziletli Öğrenim Cesaret Yurtlar Kurumu Mersin Ağacı İl Müdürlüğü vasıtasıyla Sazak Kız Mektepli Sıkıntılı Müdürlüğünde planlı Patent Kandili programına katıldı. Kur’an-ı Bonkör tilaveti ile başlayan programda, mevlid okundu, dualar edildi.

Programda mütekellim Vali Pehlivan, gecenin hayırlara, iyiliklere anahtar olması dileklerinde bulundu. 6 Şubat’ta çok iri aynı zelzele afeti yaşandığını söyleyen Güreşçi, “Bu afetin yaralarını kullanmak üzere mehabet ve millet kendisine kenetlendik, biricik kalpgâh olduk, mücadele ediyoruz. Ben birlikte depremin önceki saatlerinde Hatay Kırıkhan’a koordinatör ilbay yerine görevlendirildim. Orada 23 periyot görev düzenlemek nasip oldu. Herhangi Bir şeyden ilk bu el anlarda vatandaşlarımızın beraberinde olabildiysek, elbette ki özellikle Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, yerel yönetim amirlerimiz, askerimiz, polisimiz, jandarmamız, hep gurur kuruluşların amme görevlileri, sivil sosyete teşkilatları, 81 vilayetten fahri kendisine gelenler, kontrol kurtarma ekipleri, müzaheret gönderenler, hayırseverler, saymakla bitmez, ulama sağlayan, destek veren muazzez milletimizin ayrımsız ferdi gelişigüzel çorbada sodyum klorür misali bu süreçte katkımız olabildiyse, gelişigüzel şeyden önce bunun vicdani sorumluluğunu namına getirmiş olmanın memnuniyetini, onurunu ömrüm süresince içimde taşıyacağım” diye konuştu.

Deprem dolayısıyla hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara ivedi şifalar temennisinde bulunan Pehlivan, “Bağımlı afetlerin bizlere verdiği bire bir bando dersler birlikte var. Bu bağlamda afetlere mücehhez olmak dirimsel ehemmiyet yapılanma ediyor. Natürel afetler yaşandığında insanoğlunun ne kadar baskı duruma düşebileceği dahi ortaya çıkıyor. Yan, devlet, maddesel tehlikeli, ne olursa olsun afetler karşısında dizge bire bir zorluğu, bir meşakkati, aynı acıyı yaşıyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmasını, “Acılarımızı paylaşarak azaltmaya çalışıyoruz” diye niteleyerek sürdüren Vali Güreşçi, şöyle devam etti; “Zaman burada bu daraç çatısı altında beraberiz. Bu yapılar devletimizin ve milletimizin yapıları. Mersin sarsıntı bölgesine andıran olması hasebiyle depremden etkilenen kardeşlerimizi mihman etmekten hava duyuyoruz. İyi kim bu imkanlar var üstelik sizlere bu kapılar açılabildi. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, Cahillik Spor Bakanımızın koordinasyonuyla mutluluk genelinde yurtların depremzedeler açılması kararlaştırılmıştı. Sizler şükür kim metin ayrımsız şekilde depremden kurtulabildiniz. Demincek ailelerinizle, çocuklarınızla buradasınız. İnşallah şerait depreme maruz mütezayit bölgelerde düz yazı edilecek kullanılmamış yapıların ve konutların, yeni hareket yerlerinin yapılmasıyla normalleşecek ve özlediğinizi bildiğimiz, doğduğunuz, büyüdüğünüz, o domuzuna memleketlere keyif ve erinç içerisinde yeniden kavuşacaksınız.”

KYK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özgül ve İl Müftüsü Ziyalı Yığman da birer müracaat gerçekleştirdi. Izlence, İl Müftüsü Yığman marifetiyle edilen dualarla sona erdi. – MERSİN

Share: