İmamoğlu Bursa’da: “Bize Yapılan Hukuksuzluk, Kayyum Atama Girişimleri, Memleketimizin Demokrasisine Kötülük Ita Girişimidir.

Marifet: OKTAY YILDIRIM – Almaç: YOKSULLUK KARABAYIR

İstanbul Büyükşehir Şehremini Ekrem İmamoğlu, Bursa Nilüfer’üstelik; “Bize yapılan hukuksuzluk, kayyum nasıp girişimleri, milyonlarca insanımıza; Diyarbakır’dan Mardin’e, Van’dan İstanbul’a, milyonlarca insanımıza yapılan bu nahak ve bu hukuksuz aşama, memleketimizin demokrasisine büyük tıpkı beis ödeme girişimidir. Hep alay malay buna dur diyeceğiz… Kararlılıkla yürüyeceğiz. Doğruluk, ahbaplık, hak mücadelesi vereceğiz. Demokratlık mücadelesi vereceğiz. Türkiye’mizin, Cumhuriyet Altını’imizin yüzüncü yıl dönümünde tığ milletimize müstahak olacağız. Cumhuriyet’imize müstahak olacağız. Devletimize müstahak olacağız. Mustafa Kemal Atatürk’e müstahak olacağız. ve banko buna dur diyeceğiz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Reisi Ekrem İmamoğlu, Bursa Gemlik’teki İstiklal Caddesi’nde esnafı konuşma etti. İmamoğlu’na, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Murat Sertaslan eşlik etti.

Aynı esnaf İmamoğlu’na, “Bize varlık veriyorsunuz, atılganlık veriyorsunuz. Çok ihtiyacımız var. Atatürkçülüğe çokça ihtiyacımız var” dedi. İmamoğlu ise “Memleketimizin bütün değerlerini hep bu arada yücelteceği” karşılığını verdi.

“MAYIS AYINDA GELIŞIGÜZEL HUSUS ÇOKÇA IYICENE OLACAK”

İmamoğlu burada, tıpkısı sehpanın üzerine çıkarak vatandaşlara seslendi. İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bu benzeri ayar mücadelesidir. Demokratlık mücadelesidir. Adalet mücadelesidir. Bu mücadelenin sonucunda, ülkemizin temas ferdinin kazanacağı ayrımsız uğraş olacak. Göreceksiniz 86 milyon insanımız kazanacak. Bu birlikteliğinizi bozmayın. Gemlik’te çok kudretli ayrımsız uray başkanımız var. Arkasında hayatiyetli duralım. Hep gelişigüzel olalım. İnşallah önümüzdeki mayıs ayında temas molekül haddinden fazla evire çevire olacak.”

Sözlerinin ardından buğulanmış tıpkı karı, İmamoğlu’na “Allah seni düşmanlardan korusun” dedi.

İmamoğlu, Gemlik’ten Umurbey’e geçerek, 3’üncü Cumhurbaşkanı Heybet Bayar’ın abide mezarını, sakat bakanlardan Turhan Tayan ve Mehmet Gazioğlu ile gelişigüzel görüşme etti. Bayar’ın kabri başında yakarış eden İmamoğlu, Umurbey Meydanı’nda toplanan vatandaşlara, yüzyıllık tıpkı çınar ağacının altında seslenme etti.

Büyüklük Bayar’ın, Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü ile birlikte hem Kuvayı Milliye hem Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucuları ortada meydan aldığını hatırlatan İmamoğlu, şunları söyledi:

“ASRILEŞME ANLAMINDA ADIM ATMIŞ BİR BÜYÜĞÜMÜZ: Bugün Mehabet Bayar isminin tüm birlikte olduğu yerde; ülkemizin hak, ahbaplık, türe, el erki, mücadelesinden üstelik bahsetmeden geçilmez. Merhum Bayar; yalnız ülkemizin Reisicumhur, çabucak Kuvayı Milliyeci, halas mücadelesinde uğraş etmiş, sonrasında ülkemizin gelişimine hem iktisadi hem gayrı alanlarda bakım etmiş birisi değil. Bir zamanda ülkemizin demokrasisine dahi çok özel hizmetleri olan benzeri eş. Çok partili sisteme geçiş ve sonrasında politik mücadelenin içerisinde olmuş, asrileşme anlamında aşama atmış tıpkı büyüğümüz.

MİLLET İRADESİNİN ÜLKEMİZİN SEÇME SATHINDA ORTAYA ATEŞ PARÇASI BİR ŞEKİLDE KONMASI MÜCADELESİ: Türkiye’nin, Cumhuriyet Altını’in kuruluşundan bugüne bir nice teessürat yaşadı. Ayrımlı demokrasi mücadeleleri içerisinde, değişik aşamalarda çok önemli katkıları olan insanlarımız var. 2023 yılında, Cumhuriyet Altını’imizin yüzüncü yıl dönümünde, biz, kısık benzeri biçimde demokrasi mücadelesini, doğruluk, hukuk, doğruluk arayışını ülkemizde tıpkı mahrumiyet olarak hala konuşuyor ve tartışıyorsak, bu siftinlik Cumhuriyet’imizin yüz yılına yapılan şişman tıpkısı ayıptır. Bu ayıbın akıbet perdesi, İstanbul’a hangi eyvah kim bugünkü azade, bugünkü hükümetin yargıyı siyasetin silahı kabil kullanma kavramıyla akıntı edişinin sürece olan yansıması. Yani İstanbul halkının cezalandırılması. Yani budun iradesinin namevcut sayılması. Ama bu mücadeleyi şunun amacıyla veriyoruz: Ortaya konan bu müdahalenin benzeri zaman önceki giderilmiş edilmesinin tek yolu vardır, o de kavim iradesinin ülkemizin seçkin sathında ortaya hayatiyetli benzeri şekilde konması mücadelesi. Ben, onun amacıyla bugün buradayım.

‘EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR’ ANLAYIŞINA KARŞI GELMİŞTİR: Zaman Bursa’dayız, yarın Bilecik’te olacağız. Henüz sonraki eyyam, İstanbul’un rastgele sokağında ve ülkemizin herhangi bir sokağında, seçme sathında olacağım. Bunu anlatacağım. Çünkü bugünün iktidarı, verdiği cezayı ya birlikte yaptığı bu müdahaleyi Ekrem İmamoğlu’na değil, 16 milyon İstanbulluya, hassaten 86 milyon yurttaşımıza yapmıştır. Milli iradeyi yok saymıştır. ‘Egemenlik vurdumduymaz şartsız milletindir’ anlayışına alın gelmiştir. ve insanlarımızın bu ülkenin temel sahibi olduğu anlayışına, prensibine karşı durmuştur. Bu aynı apaz insanın duruşuna ve tek benzeri insanın kararına alın, milletimizin buna sunu büyük ve dinamik cevabı dahi önümüzdeki seçimde vereceğinden yeryüzü ufak aynı kuşkumuz yoktur. Ana olan millettir. Ana olan milletin iradesidir, bundan henüz hararetli tek husus yoktur. Eğer bütün alay malay, Cumhuriyet’in yüzüncü yılını diri demokrasiyle taçlandırır isek ve bunu hak, hukuk, doğruluk anlayışını arz üstün seviyeye taşıyabilirsek… Bundan on paralık kuşku duymuyorum. Milletimizin kararlılığını rastgele noktada görüyorum. Çocuklarımızda görüyorum, gençlerimizde görüyorum. İşte bunu yapabilirsek, inanınız ki, önümüzdeki yüz yıl, nesep anlamda dünyada Türkiye’nin yüz yılı olur. Bunu hep gelişigüzel başaracağız. Boy Bos mücadelemizi bilcümle birlikte büyütelim istiyorum. Yaşa demokrasi. Yaşa Cumhuriyet. Günün böylelikle, mayıs ayında, unutmayın ve kalbinizden tek çıkarmayın kim; temas husus çokça pir olacak.”

İmamoğlu, konuşmasının arkası sıra Umurbey Kadın Kadem Derneği Lokali’ni mülakat etti. Kadın girişimcilerin ürünlerinden tadan İmamoğlu, Gemlik Belediyesi Kırsal Kalkınma Ofisi’nin açılışını, Belediye Başkanı Sertaslan ile gelişigüzel gerçekleştirdi.

İmamoğlu’nun üçüncü durağı ise Osmangazi oldu. İmamoğlu, Celil Camii’bile Cuma namazını kıldı. Cami çıkışında İmamoğlu’nu vatandaşlar karşıladı.

İmamoğlu henüz sonradan, tarihi Kapalı Çarşı zarfında mevcut Bakırcılar Çarşısı esnafını konuşma etti. Bu tam bir takım, “Recep Tayyip Erdoğan” sloganı attı. İmamoğlu’nu takip eden vatandaşlar ise “Ekrem Başkan” sloganları ile değer verdi.

“BENİ MİLLETİMİZLE BULUŞMAYA SINIRLANMIŞ ETTİLER”

Nilüfer Şehremini Toygar Erdem’i makamında ülfet fail İmamoğlu, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan heyecanlı ayrımsız kalabalığa konuştu. Taktığı Bursaspor atkısıyla müşavere yapacağı platforma çıkan İmamoğlu, Bursa’nın Türkiye’nin sunu balaban şehirlerinden biri olduğuna vurgu yaptı. Bursa’nın doğruluk ettiği şekilde yönetilmediğini belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bursa için gelecekte haddinden fazla iyice günlerin bizi beklediğini hem 2023 amacıyla hem de 2024 için coşkuyla, ümitle ve dahi kararlılıkla söylüyorum burada. Diyecekler kim, ‘İmamoğlu’nun Bursa’da işi hangi?’ Benzeri yol beni Bursa’ya onlar cebren yolladı. Ortaya koydukları haksızlığa, hukuksuzluğa ve demokrasiye verdiği zarara cebin, beni milletimizle buluşmaya onlar sadik ettiler. Çünkü onlar neyi yok saydılar? Sizin iradenizi yok saydılar. Sizlerin oylarınızı bulunmayan saydılar. Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün, bu domuzuna Cumhuriyet Altını’in kurucusunun bize o hümayun ifadesi vardır evet; ‘Egemenlik, rahat şartsız milletindir.’ İşte o mutlu mesajı ‘Biz yok sayıyoruz’ dediler. Haddizatında bunu kullanılmamış demediler. Ayrıntılı zamandır diyorlar. Kişi bina etmek istedikleri rejimi hayata geçirdikten sonra, ısrarlı tıpkı biçimde diyorlar.

“BU DEFA KABA DUVARA TOSLADILAR”

31 Mart’ta, devletimizin kamu kurumu Anadolu Ajansı’nda verileri kapattılar evet Türkiye’ye vermeye vermemeye başladılar ya; işte o anda düğmeye basmışlardı. Amma bu kez, anif duvara tosladılar, çatladılar, patladılar. Hangi demiştim seçim akşamı kararlılıkla hepinizin huzuruna çıkıp, milletimize hangi mesajı vermiştim? ‘Türe yemedim, hakkımı birlikte yedirmem.’ Alelhusus özellikle milletimizin hakkını ve iradesini katiyen yedirmem, asla yedirmem.

İlk günden bugüne, mücadelemizin el olacağını biliyorduk. Bizlere teessürat yaşatacaklarını biliyorduk. Akla hayale gelmeyen kötülükleri düşüneceklerini ve onları uygulamaya koyacaklarını biliyorduk. Tek kararsızlık etmedik. ve burada bizi yanıltmadılar. Keşki yanıltsalardı. Bari o kırıcı akıldan uzak dursalardı. Ama hakeza bire bir karar verdiler. Ki bunlar? Bir avuç kayırıcı. Tıpkısı apaz ve biricik yaşama. Biricik kişilik kanı. Amma bilmiyorlar ki; burada 86 milyon insanın aklı var. ve benzeri zamanda 86 milyon insanımızın hakkı var.

“BÜTÜN BİRLİKTE BUNA DUR DİYECEĞİZ”

Bize yapılan hukuksuzluk, kayyum nasıp girişimleri, milyonlarca insanımıza, Diyarbakır’dan Mardin’e, Van’dan İstanbul’a, milyonlarca insanımıza yapılan bu nahak yere ve bu hukuksuz etap, memleketimizin demokrasisine balaban benzeri beis verme girişimidir.

Bilcümle gelişigüzel buna dur diyeceğiz. Bana mahkemenin kararının çıktığı akşam ezanı, bir nice basın mensubu sordu, ego da ‘Meydanda söyleyeceğim’ dedim. Ne dedim? ‘Benim şu anki umudum, güzeşte 1 ise, demin milyon’ dedim. Şu anda, sizin gözlerinizdeki o ışığa baktığımda, ümidimi ve umudumu tarifleyecek sözcük bulamıyorum; yetmez. Kararlılıkla yürüyeceğiz. Doğruluk, ülfet, adalet mücadelesi vereceğiz. Demokrasi mücadelesi vereceğiz. Türkiye’mizin, Cumhuriyet Altını’imizin yüzüncü sene dönümünde biz milletimize layık olacağız. Cumhuriyet Altını’imize layık olacağız. Devletimize müstahak olacağız. Mustafa Kemal Atatürk’e müstahak olacağız. ve nasıl buna dur diyeceğiz.

“UMUDU DERCETMEK İSTEYEN AYNAYA BAKSIN”

Bu ülkede Cumhuriyet’imiz var, bize can. Yüzüncü yılına girdi. Demincek iki kavramı elan bununla buluşturduğumuzda, önümüzde tek bariyer bulunmayan. Aynı tanesi; yeryüzü aktif haliyle el erki. Demokrasiyle buluşacağız. Bir gayr, adaletle… Adaleti, siyasetin silahı olan kendisine kullanan o akıldan kurtaracağız. Yargının bağımsızlığıyla, adaletli ayrımsız ülkeyi bilcümle birlikte var edeceğiz. İşte bunları yanında koyduğumuzda, tığ, 21’nci yüzyılla ait o hayallerimizin her birisini tekerlek tekerlek hayata geçireceğiz. Kimlerin yardımıyla? Deneyimli, domuzuna insanlarımızın yardımıyla. Biz, bu güzelce işleri, Türkiye’nin pırıl pırıl gailesiz nüfusuyla başaracağız. Çok birkaç kaldı. Çok çalışıyoruz. Hepimiz, şehrinde pir işler yapan insanlarız. Burada Nilüfer Belediyemizde olduğu kabilinden, çok çalışıyoruz. Altılı Ganyan Masa, çok çalışıyor. Ülkemizin demokrasisi üzere çok çalışıyor. Hepimiz, bu sürecin kazançla, kazanımla bitmesi üzere hayaller kuruyoruz. Umudumuzu tazeliyoruz. Zaman Zaman umutsuzluklar duyuyorum. Arada Bir rağbet kırıklıkları, ‘Acaba ne olacak’ duyguları görüyorum. Asla nevmit olmayın. Umut için hangi yapın biliyor musunuz? Ego, 6 Mayıs’ta, ‘Düş burada’ demiştim ya; haddizatında size kendinizi bel etmiştim. Umudu girmek isteyen, aynaya baksın, gözlerinin içine baksın. Kişi gözlerinin içine baksın. Milletçe umuduz. Onun üzere katiyen çaresiz olmayın. Asla vazgeçmeyin. Her şey haddinden fazla domuzuna olacak. Seçkin madde haddinden fazla iyice olacak, Her husus haddinden fazla domuzuna olacak. Yaşasın demokrasi, yaşa türe, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.”

Share: