İmamoğlu: Hemen “150 Günde 150 Proje” Kapsamında Mecmu 24 Yeşil Alanı İstanbullularla Buluşturacağız

İstanbul Büyükşehir Uray (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri Boğluca Hayat Vadisi’ni hizmete açtı. Projenin açılışını MHP’li Silivri Belediye Başkanı Yanardağ Yılmaz’la alay malay fail İmamoğlu, “Orada yetişen çocukların elan bağımsız, üretken ve üretken olduklarını göreceksiniz. Doğayla buluştukları takdirde geleceğe dahi umutla vekil bireylere dönüşüyorlar. İstanbul’un temas noktasında projelerimiz bitmeme ediyor. Hemen ’10 Günde 150 Proje” açılışları döneminde tam 24 yeşil düzlük projemizi İstanbullularla buluşturacağız” dedi.

İBB, “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında, Silivri Boğluca Dirim Vadisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Dört etaptan oluşan projenin kısaca 64 bin metrekarelik 1 ve 2’nci etapları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Silivri Belediye Başkanı Yanardağ Yılmayan’ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Konuşmasında altyapı ve akarsu sorununu çözmek için cemaziyelevvel Şile’bile yetişkin projeleri hayata geçirdiklerini belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, doğudan batıya şehrin 39 ilçesine tıpkısı hizmeti vermekte azimli olduklarını vurguladı. İmamoğlu şunları söyledi:

“DEĞME YERE EŞİT HİZMET GETİRMEKTEN SAYGINLIK DUYARIZ: Bizim için hizmetin; partisi, siyaseti, ayrımcılığı olanaksız. Herhangi Bir yere karşılık hizmeti götürmekten şişman itibar duyarız. Partizanlığın ve kayırmacılığın milletimize olan zararı ve onlara verdiği huzursuzluğu, onlara verdiği keyifsizliği hepimiz yaşarız, biliriz bunu. Bunun o partisi, bu partisi birlikte gayrimümkün. Bunu sildiğimiz, attığımız dakika; inanın çokça henüz dörtköşe, haddinden fazla henüz iyicene günlere kavuşuruz.

BİR AVUÇ İNSANIN DEĞİL TOPLUMUN MUTLU OLMASININ YAŞATTIĞI HAVA TARİFSİZ: Adil, yeşil, üretken İstanbul vizyonuyla kente milyonlarca metrekare yeşil alan kazandırdık ‘150 Günde 150 Proje’ kapsamında rastgele dönme kullanılmamış tıpkısı enfrastrüktür, üretim fabrikaları evet dahi restorasyonu tamamladık. Moda İskelesi’nin ne büyüklüğünde mutluluk verdiğini görüyorum. 100 sene önceki yapılmış aynı iskeleyi aslına uygun tıpkı biçimde insanımıza kazandırmanın topluma verdiği yaşayış, milyonlarca paylaşım, milyonlarca teşekkürname. Bunun özü ne biliyor musunuz? Tığ aristokrat tıpkısı milletiz. Asaletimiz, aslımıza olan düşkünlüğümüze ve ona gösterilen hürmete duyduğumuz saygıya dair aynı soyluluk. Moda İskelesi’ni açılışından itibaren on binlerce insanın gelip gitmesi tam üstelik buna belen. Bahsettiğiniz yapının tabanı inanın bu büyüklüğünde değil. Ama oradaki esas mesele 20-25 ilkokul yıldır oranın o kuruma, bu şahsa, o kişiye, şiddetli kullanımlara tabi edildikten sonra; çekip alınarak vatandaşa ilişik benzeri zemine oturtulmasının etkisinden bahsediyorum. Onun üzere vatandaşın isteğine, maneviyatına, duygularına seslenme ettiğiniz ant bir apaz insanın mutluluğu değil, milletimizin mutluluğuna bakarak hizmetlerinizi yönlendirdiğiniz zaman o mutluluğun size verdiği huzuru, gururu tanım edemem.

24 YEŞİL DÜZ İSTANBULLULARLA BULUŞTURACAĞIZ: İstanbul, kesinlikle yeşil bire bir site olmalı. Aynı insanın kapısından çıktıktan bilahare bir parkla buluşması, tıpkısı yeşil alanla buluşması; çocukların orada özgürcesine oynayabilmeleri çokça ama çokça bulunmaz.

Yeşil alanların insana kattığı huzuru İstanbul’un herhangi bir sathına yaymakla yükümlüyüz. Orada yetişen dallar elan bağımsız milletvekili, orada yetişen çocuklar elan yaratıcı, elan yaratıcı; doğa ile buluştukları taktirde geleceğe de umutla nazır bireylere dönüşüyor. İstanbul’un gelişigüzel noktasında projelerimiz devam ediyor. Yemeden Içmeden bu proje açılışları döneminde birlik 24 yeşil alan projemizi İstanbullularla buluşturacağız.

KURBAĞALARIN BİLE AYRILMA ETTİĞİ DEREDE ZAMAN BALIKLAR YÜZÜYOR Beylikdüzü Şehremaneti Başkanlığı dönemimde 700 bin metrekarelik Hayat Vadisi’ni şehre kazandırdık. Şehrin bir nice noktasında yeşil alan projeleri bitmeme ediyor. Sarıyer’üstelik temeli atılan Hayat Vadisi’nin 100 bin metrekarelik birinci etabı sene sonuna kadar ziyarete açılacak. Baltalimanı’nda işgalleri kaldırarak şehrin ortasında nazik benzeri yeşil düz halk ettik. Atatürk Site Ormanı’nda yıllarca tutkun devir benzeri kayran olarak kaldı. Sebep anca mahfi? Tıpkı milyon 200 beniz bin metrekarelik metroyla ulaşılabilen ayrımsız alan. Lütfen aynı gün ziyarete gidin. Kadıköy’birlikte senelerce esasen hayatımızı menfi etkilemiş Silivri’deki hemşerilerimin üstelik bildiği, hassaten Kars’tan Edirne’ye büyüklüğünde adı mahsus Kurbağalıdere. Kurbağaların da ayrilma ettiği Kurbağalı Dere’den bahsediyorum. Amma deminden kurbağaların üste balıkların gabi döndüğü Kurbağalıdere var.

CUMHURBAŞKANINA BAKANLARA BURADAN TEŞEKKÜRNAME ETMEYİ ISTEKLE İSTERİM. AMA BANA BUNU YAŞATMADILAR: Silivri Belediyesi Halk İttifakı içerisinde yetiştirme yurdu üzere yer tahsisi yapan yegâne şehremaneti. İş birliği dolayısıyla Silivri Şehremini Volkan Yılmayan’a teşekkürname ediyorum. Tahsis etti, tığ da yaptık. Keşke değme şehremaneti bunu yapsa. İş birliğinden biz kaçmıyoruz ki. Bu güzel aynı şey. Buralarda birbirimize teşekkürname edeceğiz. Bu vaadi aha birbirine olan mebzul oruçlu yaklaşımla yapamadığı evet bile geç kaldığı yerde biz yeniden desteğe hazırız. Volkan Bey Silivri’birlikte bakım ederken ayrıksı Silivrililer var üstelik biz hizmet ederken ayrıksı Silivriler mi var? İnsanımıza hizmet ediyoruz. İlçe uray başkanlığı yaptım. Benim yaşadığım sıkıntıları ego Yanardağ As’e çektirmem. Bu izan, ülkemize yayılmalı. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu kürsüden teşekkür edebileceğimiz tıpkısı hareket birliğimiz olsa keşki. Sayın Cumhurbaşkanına, bakanlara buradan teşekkür etmeyi yürekten isterim. Bana bunu yaşatmadılar, yaşatmıyorlar. Keşki yaşatsalar.”

VOLKAN YILMAZ: İBB İLE İŞ BİRLİĞİNE BITMEME EDECEĞİZ

İBB ile gelişim birliğiyle Boğluca Hayat Vadisi’ni ilçeye kazandırdıklarını kaydeden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmayan, “Uray başkanları, domestik hizmet makamları siyasetin karıştırılmaması, siyasetten apaçık tutulması, politik mülahazalardan ırak tutulması müstelzim yerler.  Sizlerin vergileriyle yapılan hizmetler. Yetiştirme Yurdu yerlerinin tahsislerinde, boş dirim alanı merkezlerinin, tuvaletlerin ve bir nice projede İstanbul Büyükşehir Belediyemizle iş birliği yaptık. İş birliği yapmaya bitmeme etmeyi düşünüyoruz” dedi.

TOPLAM 245 BİN AKTİF YEŞİL KAYRAN

İBB Genel Yazman Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Toplamda 2,5 kilometre uzunluğundaki vadinin 1,3 kilometrelik kısmını oluşturan 1 ve 2’nci etabını İstanbul Büyükşehir Belediyemiz 3 ve 4’üncü etabı Silivri Belediyesi üstlendi. Vadinin yekpare etapları tamamlandığında öz hattı boyunca kesintisiz bir şekilde yürüyebileceği 245 bin metrekare etkin yeşil kayran İstanbullulara kazandırılmış olacak. Silivri Boğluca Hayat Vadisi 1’inci ve 2’nci etaplarında velespit yolu, çocuk baziçe alanları, oturma ve dinlenme alanları fonksiyonunun yanı sıra binden aşkın dikme ve 10 binden fazla diken dikimiyle zenginleştirilmiş mıntıka halkının soluk alacağı bire bir düzlük haline döndürüldü.”



Share: