‘İman Ayetleri Form Sergisi’ Konya’da

Kur’an-ı Kerim’deki “Ülen İman edenler” hitabıyla başlayan ayetlerden hazırlanan 12 nüsha dalan sanatından oluşan asar, Türkiye’dahi 5 ülke gezdi. 13 hat sanatçısının eserlerinden oluşan serginin son durağı Konya oldu. Sergi, 13 Eylül’e büyüklüğünde devam edecek.

‘2022 Albayrak Gestalt Takvimi’ sergisi, Konya’da Tantavi Hars Merkezinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 13 ayrı seçkin hattatın gelenekseli ve moderni harmanlayarak hazırladığı eserlerde, Kur’an-ı Kerim’deki “Ulan inan edenler!” hitabıyla başlayan ayetler kayran alıyor. Serginin açılışında mütekellim Albayrak Grubu CEO’su Ömer Bolat, merkez sanatının İslam kültürü ve medeniyetinin çokça güzel bire bir yansıması olduğuna bel ederek, bu sanatın zaman da kızıl sanatçılar vasıtasıyla yaşatılmaya devam ettiğini söyledi.

KÜLTÜR VE MÜZAKERE DAMARLARIMIZDAKİ SOLUK KADAR İHTİYAÇTIR

Bolat, “Tığ Albayrak grubu kendisine, hizmet sektöründe, uran ve tarımda kebir yatırımları olan ve Türkiye’mizin kalkınması amacıyla nazik tıpkısı azim ve eğilim ile güçlendirmeye çalışan benzeri grubuz. Iktisat ve endüstri ile uğraşırken sanatı dahi boşlama etmemeye gayret ediyoruz. Toplumlar üzere ekin ve nutuk damarlarımızdaki soluk kadar ihtiyaçtır. Kurumsal içtimai sorumluluk projeleri içerisinde haddinden fazla yoğun çalışmalar yapıyoruz. Türk-İslam sanatının gelişmesi üzere yayınlarımıza hanek eserlerimizle gelişigüzel katkıda bulunmaya çaba ediyoruz” dedi.

Albayrak Grubu Kurumsal İletişim Koordinatörü Esat Ekstrem ise “Sanatseverler üzere oluşturulan sergi, bundan geçmiş Balıkesir, İstanbul ve Erzurum’u dolaştı. Serencam durağımız kendisine üstelik Konya’dahi buluştuk. On binlerce kilometre ikmal ettik. Binlerce insanla buluştuk. Koca olan eserlerin erişilebilir olması” şeklinde konuştu.

Işporta, 13 Eylül’e büyüklüğünde Tantavi Kültür Merkezinde ziyaretçilere peyda olacak.

Share: