‘İMAN AYETLERİ ŞEKIL SERGİSİ’ KONYA’DA

Kur’an-ı Kerim’deki “Ülen İman edenler” hitabıyla başlayan ayetlerden hazırlanan 12 skor minval sanatından oluşan eserler, Türkiye’üstelik 5 toprak gezdi. 13 format sanatçısının eserlerinden oluşan serginin sonuç durağı Konya oldu. Sergi, 13 Eylül’e kadar devam edecek.

‘2022 Albayrak Şekil Takvimi’ sergisi, Konya’birlikte Tantavi Kültür Merkezinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 13 ayrı gelişigüzel hattatın gelenekseli ve moderni harmanlayarak hazırladığı eserlerde, Kur’an-ı Kerim’deki ‘Ey inan edenler!’ hitabıyla başlayan ayetler yer alıyor. Serginin açılışında konuşan Albayrak Grubu CEO’su Ömer Bolat, merkez sanatının İslam kültürü ve medeniyetinin çokça evire çevire tıpkı yansıması olduğuna işaret ederek, bu sanatın zaman üstelik zer sanatçılar eliyle yaşatılmaya devam ettiğini söyledi.

KÜLTÜR VE MUSAHABE DAMARLARIMIZDAKİ NEFES BÜYÜKLÜĞÜNDE İHTİYAÇTIR

Bolat, “Tığ Albayrak grubu olarak, hizmet sektöründe, sanayi ve tarımda heybetli yatırımları olan ve Türkiye’mizin kalkınması için balaban ayrımsız azim ve merak ile güçlendirmeye çalışan tıpkısı grubuz. Iktisat ve uran ile uğraşırken sanatı bile ihmal etmemeye mücahede ediyoruz. Toplumlar üzere firez ve danişma damarlarımızdaki zaman büyüklüğünde ihtiyaçtır. Kurumsal toplumsal etki projeleri içerisinde haddinden fazla bunaltıcı icraat yapıyoruz. Türk-İslam sanatının gelişmesi üzere yayınlarımıza nutuk eserlerimizle birlikte katkıda bulunmaya gayret ediyoruz” dedi.

Albayrak Grubu Kurumsal İletişim Koordinatörü Esat Ötede ise ‘Sanatseverler üzere oluşturulan işporta, bundan ilk Balıkesir, İstanbul ve Erzurum’u dolaştı. Sonuç durağımız yerine birlikte Konya’bile buluştuk. On binlerce kilometre itmam ettik. Binlerce insanla buluştuk. Kocaman olan eserlerin erişilebilir olması” şeklinde konuştu.

Işporta, 13 Eylül’e büyüklüğünde Tantavi Hars Merkezinde ziyaretçilere yıldızlı olacak.



Share: