İnebolu’da 235 adet çıkmaz köpeğine kudurmuş aşılaması yapıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde başlatılan faaliyet çerçevesinde, çıkmaz hayvanlarına çip takılarak, akur aşılaması yapıldı.

İnebolu Kaymakamlığı yoluyla başlatılan proje çerçevesinde, ilçede kâin sokak hayvanlarının derialtına pirinç tanesi kadar mikroçip katıldı. İnebolu Ekincilik ve Orman İlçe Müdürlüğü ile Kastamonu Veteriner Hekimler Odasına sınırlanmış azade baytar hekimler ve İnebolu Uray Başkanlığı ile İnebolu İlçe Bitirmiş Komutanlığının destekleriyle, İnebolu’da kâin sokak hayvanlarına kuduruk aşılaması yapıldı ve zooloji deri altına takılan çip ile VETPET marifet tabanına vasıta edildi. Proje çerçevesinde toplamda 235 sayı çıkmaz köpeğine kuduruk aşılaması yapıldı.

İnebolu Kaymakamlığından yapılan mukayyet açıklamada, “Iyesiz köpek varlığının kontrolü ile efsanevi sağlığı, toplum sağlığı ve efsanevi refahını balaban ölçüde olumlu manada etkileyen bu çalışmada köy ve mahalle muhtarları yoğun mesai harcadı. 2022 yılı sonuna kadar sahipli kedi ve köpeklerin anahtar altına alınması kanuni aynı zorunluluk olduğundan, çalışmalar muttasıl önümüzdeki süreçte de bitmeme edecektir. Efsanevi dadılık etmek makro benzeri sorumluluktur. Mikroçip uygulamasıyla bundan sonra hayvan severler bu sorumluluğun bilinciyle yöntemince hayvan sahibi oluyor. Vatandaşlarımızın sahipsiz hayvanları sahiplenerek bu iyice organizasyona bindi olmalarını beklemekteyiz” denildi. – KASTAMONU

Share: