İnegöl’ün değerleri ecnebi turistlere tanıtılıyor

İnegöl’ün yükselen değeri turizm, mikro içi ve ev dışında tanıtılmaya devam ediyor. Bu çerçevede Bursa Firez Turizm ve Danışma Birliği’nin misafiri kendisine Bursa’ya mevrut Azerbaycan ve Kazakistan’dan gezi acentesi temsilcileri için benzeri günlük İnegöl İnfo Turu düzenlendi.

Turizm değerleriyle ilgi çekici ve bu alanda atılan adımlarla şanlı aleniyet tekmil eden İnegöl’ün ensiz içi ve yurt dışında tanıtılmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Turizm alanında çokça varlıklı aynı arşive cemaat olan; kaplıcaları, tarihi değerleri, gastronomi değerleri, nazirsiz doğası ve henüz kavi çokça özelliği ile gelen turistlerin hayran kaldığı İnegöl, Perşembe günü özel tıpkısı heyeti ağırladı. İnegöl Belediyesi’nin bile üyesi olduğu Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’nin misafiri kendisine Bursa’ya mevrut Azerbaycan ve Kazakistan’dan yolculuk acentesi temsilcileri, İnegöl İnfo Turu ile şehrin turizm değerlerini keşfetme fırsatı buldu.

İnegöl’ün değerlerini durumunda keşfettiler

İnegöl Belediyesi rehberliğinde dolaşma boyu şehri gezen 13 Azerbaycan ve 2 Kazakistan kalkışmak amacıyla hep 15 şahsiyet seyahat acentesi temsilcileri, İnegöl’e hayran kaldı. İnegöl İnfo Turu doğrultusunda gök bilimi; mobilya sektörünün vitrini konumundaki aksata merkezini, mütenavip sporlar alanında bakım veren DOSTUM tesisleri, tarihe çırağ tutan Şehir Müzesi ile Möble Müzesi ve bu bölgede İshakpaşa Camii ile Tarihi Merbut Çarşı bölgesi, 3 milyon almanak tarihe sahip, Türkiye’nin sunu şişman ikinci mağarası olma özelliğini haiz Oylat Mağarası ile şifalı sularıyla dertlere umar olan, doğasıyla dirim enerjisini arttıran Şifalı İnci Oylat Kaplıcalarını gezip yerinde görme fırsatı buldular. Alelhusus Oylat’ın doğası ve şifalı suyun özellikleri, konukları oldukça heyecanlandırdı.

Gün boyu İnegöl’ü gezen gök bilimi, akşam yemeğinde ise Belediye Reisi Alper Ayak Tabanı ile bire bir araya geldi. Burada İnegöl Köftesinin bile tadına icra vekili seyahat acentesi temsilcileri, İnegöl’ün turizm değerleri karşısında iri cümbüş duyduklarını rapor ettiler. Komutan Aya üstelik konuklara İnegöl’ün tanıtımına sağlayacakları katkı için teşekkür ederek ülkelerinden ve bulundukları şehirlerden misafirler beklediklerini iletti. – BURSA

Share: