İngiltere’nin cenup, ölçülü ve gün doğusu bölgelerinde susuzluk car edildi

İngiliz hükümeti, İngiltere’nin cenup, itidalli ve şark bölgelerinde resmi adına susuzluk car edildiğini duyurdu.

Ülkenin Çevre, Gıda ve Karye İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, serencam 50 yılın sunma kurak yazının yaşanıyor olması zımnında İngiltere’nin yarısından fazlasının kuraklık statüsüne alınmasına karar verildiği bildirildi.

Açıklamada, İngiltere’nin 14 bölgesinden sekizinde susuzluk yaşandığı belirtilirken bu bölgelerin Devon ve Cornwall, Solent ve Güney Downs, Site ve Cenup Londra, Herts and Yıldız Londra, Maşrık Anglia, Thames, Lincolnshire and Northamptonshire, Batı Midlands olduğu bildirildi.

“Hortum yasağı” genişliyor

Su tevzi şirketi Yorkshire Water, 26 Ağustos’tan itibaren hortum yasağı yerine bilinen suyun kısıtlı kullanımının uygulanmasına başlanacağını bildirdi.

İngiltere’nin en nazik akarsu ve atılmış akarsu hizmetleri şirketi Thames Water, 4 Ağustos’ta müşterilerini yağış eksikliği nedeniyle gelecek haftalarda Londra’da “hortum yasağını” (Mukannen tıpkı akarsu şirketi eliyle su kıtlığı sırasında uygulanan hortum kullanımına ilişik resmi hacir) uygulamak zorunda kalabilecekleri üzerine uyarmıştı.

İngiltere’de içmece suyu sağlayan aynı farklı tedarikçi South East Water de Site ve Sussex’teki müşterileri için 12 Ağustos’tan itibaren yürürlüğe girecek “hortum” ve “sulama” yasağını açıklayan ikinci tedarikçi oldu.

Thames Water, susuzluk dolayısıyla talebin 25 yılın en faziletkâr seviyelerine ulaştığını açıklamış, meydan altı suyu seviyeleri bu yıl ilk defa ortalamanın altına düşmüştü.

Londra’daki Thames Nehri’nin kaynağı, yağışların azalması ve temmuz ayında ülkede yalım rekorunun kırılmasına kat açan yunak çekicilik dalgasının etkisiyle kuraklık yaşanıyor.

Share: