İpekyolu Belediyesinden torunlar üzere yüzme kursu

Van’ın İpekyolu Belediyesi eliyle yüzme bilmeyen 9-15 gözyaşı arası kollar üzere ücretsiz yüzme düzey su veriliyor.

Toyluk ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu öncülüğünde Türkiye genelinde başlatılan “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi çerçevesinde Van’ın İpekyolu Belediyesi marifetiyle profesyonel antrenörler eşliğinde sunulan kursla füru yüzme öğrenmeye başladı. Ciddi günahsızlık önlemlerinin alındığı havuzda, çocuklara hijyen kurallarına agreman açısından çedik, havlu, bone, mayo üzere yüzme vesile ve gereçler sağlanarak ücretsiz namına servis hizmeti üstelik sunuluyor. Bu çerçevede öğrenciler hem yüzmeyi öğreniyor hem üstelik sosyalleşerek keyifli ara geçiriyor.

İpekyolu Kaymakamı ve Uray Başbuğ Vekili İhsan Emre Münevver, kursun verildiği Bilgisizlik ve Spor Müdürlüğü Mecbur Olimpik Yüzme Havuzu’nu mülakat ederek, yüzme öğrenen çocuklarla benzeri araya geldi. Bu projeyi hele çocukların faydalanabilmesi için başlattıklarını ifade fail İhsan Emre Işıklı, “Hijyen koşullarının en son seviyede tutulduğu bu projeden kaymakamlık sınırlarımızda faal çocukların faydalanmasını hedefliyoruz. Yüzme bilmeyen öğrenciler, istekli yüzme hocalarımız eşliğinde yüzme öğrenecek ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi bünyesinde haftanın muayyen günlerinde havuzla buluşacak. Amacımız çocuklarımızı akarsu sporlarına heveslendirmek, onlara yüzmeyi öğretmektir. Ne kadar aşkın çocuğumuza ulaşırsak o kadar mutlu olacağız” diye konuştu.

Havuza giren öğrenciler ise elan evvel yüzme bilmediklerini, bu zamana büyüklüğünde kimsenin kendilerine yüzme öğretmediklerini, burada hem yüzme öğrendikleri için hem üstelik arkadaşlarıyla dörtköşe mesafe geçirdikleri için mutlu ve ateşli olduklarını bildirdiler. – VAN

Share: