Irak Türkmenleri, felakette hayatını kaybedenler amacıyla gıyabi cenaze namazı kıldı

Irak Türkleri Hars ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 kentin etkilendiği zelzele felaketinin peşi sıra ölüm edenler için Eskişehir’de gıyabi cenaze namazı kıldı.

Eskişehir Reşadiye Cami’d ikindi namazı çıkışında Irak Türkleri Hars ve Yardımlaşma Derneği üyeleri cemaatle gelişigüzel cenaze namazı kıldı. Salat öncesi açıklamalarda mevcut Dernek Başkanı Abdülmevcüt Karabaş, felaketin acısını etraflıca hissettiklerini anlatım etti. Karabaş, “Irak Türkleri olarak bu olayı öğrendiğimiz andan itibaren biz ne yapabiliriz bittabi koruyucu olabiliriz diyerek koşturduk. Geçmiş çokça gaileli var denildi, Iraklı Türkmen ailelerimiz muttasıl süratle Kızılay’ın nefes hediye kampanyasına atak ettiler. Bizler üstelik topluluk namına evvel ahit kamu uzuv ve yönetim kurulumuzla Eskişehir valilik meydanında seferber olup Kızılay ekiplerine ve çağ veren vatandaşlara arkalama etmeye çalıştık. Arkası Sıra ‘Türk’ün Türk’ten apayrı dostu yoktur’ diyerek Türkmenler, dernek binamıza atak etti. Acilen kurduğumuz koordinasyon ile lüzumlu Türk ocağı Eskişehir Şubesi olsun lazım Kızılay’ın müzaheret merkezi olsun lüzumlu gençlik merkezleri olsun bu alanlarda toplanan yardımları ulaştırma, taşıma, tasnif etmek için hep yüze andıran gönüllülerimiz günlerdir çalışmaktadır.

“Kansa nefes, emekse iş, mücadeleyse savaşım edeceğiz”

Irak Türkmenleri olarak Türk halkının sonuna büyüklüğünde yanlarında olduklarını anlatım eden Karabaş açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Dernek idare kurulumuz kendisine bizler üstelik bir lahzada ayrımsız basın açıklaması düzenleyip maddi ve ayni arkalama kampanyası başlattık. Irak Türkmeni ailelerimiz depremzedelerin yanındadır. Irak Türkmeni hem müşahede hem bedensel sakat olan tıpkı arkadaşımız derneğimize gelip hangi peki benim yardımımı de ulaştırın demesi bizi etkileyerek henüz dahi motive etti. Bu kampanya sayesinde Irak Türkleri Derneği Eskişehir Şubesi adına Türkmen ailelerimizden topladığımız bağışları onlar adına Kızılay’a bağışladık. Bizlere gençlerden mevrut yoğun rica üzerine haddinden fazla nöbet Eskişehir Valiliği, Eskişehir İl göç idaresi üzere kurumlara müracaat yapılarak yer sarsıntısı bölgelerin fahri iki takım gönderdik. Bugün buradaki Türkmenler ile alay malay depremde hayatını kaybeden parçalanmamış şehitlerimiz üzere Gıyabi cenaze namazı kıldık, dua ettik ve dualarımız herhangi bir ahit onlarla olacaktır.

Sözün özü, Türkmenler tek zaman kendilerine ahbapça doğru seçkin şeyini paylaşan Türkiye halkının yardımlarını unutmadı unutmayacaktır. Kansa içki, emekse iş, mücadeleyse mücadele edeceğiz. Dualarımız, yüreğimiz, desteğimiz ve gelişigüzel şeyimiz ile Türk milletinin hep yanındayız.” – ESKİŞEHİR

Share: