Irak Türkmenleri, felakette hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı

Irak Türkleri Ekin ve Teavün Derneği üyeleri, Kahramanmaraş’ta meydana mevrut ve 10 kentin etkilendiği sarsıntı felaketinin arkası sıra memat edenler üzere Eskişehir’birlikte gıyabi cenaze namazı kıldı.

Eskişehir Reşadiye Cami’d ikindi namazı çıkışında Irak Türkleri Firez ve Teavün Derneği üyeleri cemaatle gelişigüzel cenaze namazı kıldı. Namaz öncesi açıklamalarda mevcut Cemiyet Başkanı Abdülmevcüt Rahip, felaketin acısını dikçe hissettiklerini rapor etti. Rahip, “Irak Türkleri yerine bu olayı öğrendiğimiz andan itibaren tığ hangi yapabiliriz elbette apotr olabiliriz diyerek koşturduk. Önceki çok yaralı var denildi, Iraklı Türkmen ailelerimiz muttasıl süratle Kızılay’ın zaman bergüzar kampanyasına atak ettiler. Bizler üstelik cemiyet olarak önceki devir umum örgen ve hile kurulumuzla Eskişehir il meydanında seferber olup Kızılay ekiplerine ve zaman veren vatandaşlara yardım etmeye çalıştık. Peşi Sıra ‘Türk’ün Türk’ten apayrı dostu yoktur’ diyerek Türkmenler, toplum örgütü binamıza akın etti. Derakap kurduğumuz koordinasyon ile ister Türk ocağı Eskişehir Şubesi olsun lüzum Kızılay’ın arkalama merkezi olsun ister bilgisizlik merkezleri olsun bu alanlarda toplanan yardımları ulaştırma, taşıma, bölümlemek amacıyla mecmu yüze andıran gönüllülerimiz günlerdir çalışmaktadır.

“Kansa çağ, emekse himmet, mücadeleyse uğraş edeceğiz”

Irak Türkmenleri adına Türk halkının sonuna kadar yanlarında olduklarını ifade fail Karabaş açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Dernek yönetim kurulumuz yerine bizler de hızla benzeri basın açıklaması düzenleyip maddesel ve ayni müzaheret kampanyası başlattık. Irak Türkmeni ailelerimiz depremzedelerin yanındadır. Irak Türkmeni hem görme hem bedensel engelli olan ayrımsız arkadaşımız derneğimize gelip ne olur benim yardımımı üstelik ulaştırın demesi bizi etkileyerek henüz bile motive etti. Bu kampanya sebebiyle Irak Türkleri Derneği Eskişehir Şubesi olarak Türkmen ailelerimizden topladığımız bağışları onlar yerine Kızılay’a bağışladık. Bizlere gençlerden gelen alçak murat üzerine haddinden fazla kat Eskişehir Valiliği, Eskişehir İl kafile idaresi kabilinden kurumlara başvuru yapılarak zelzele bölgelerin fahri iki kadro gönderdik. Zaman buradaki Türkmenler ile birlikte depremde hayatını kaybeden tam şehitlerimiz için Gıyabi cenaze namazı kıldık, yakarış ettik ve dualarımız seçme antlaşma onlarla olacaktır.

Sözün özü, Türkmenler hiçbir ant kendilerine kardeşçe yaklaşan rastgele şeyini paylaşan Türkiye halkının yardımlarını unutmadı unutmayacaktır. Kansa kan, emekse çalışma, mücadeleyse mücadele edeceğiz. Dualarımız, yüreğimiz, desteğimiz ve rastgele şeyimiz ile Türk milletinin sürekli yanındayız.” – ESKİŞEHİR

Share: