İş vaadi ile dolandırıyorlar

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte dolandırıcılar her güzeşte bölüm eskimemiş yollarda insanları zarara uğratmaya bitmeme ederken, Düzce İl Inanma Müdürlüğü’nden konuyla ait ihtar geldi.

Itimat Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda serencam dönemde Düzceli vatandaşlara “Merhabalar ego müdürüm, açıkça pozisyonlar zımnında sizi evden part-time çalışmaya nida edeceğiz, mahiye benzeri zaman ödenecek, günce 800-3000 TL. Otomatik olarak doldurmak için bağlantıya tıklayın: https://wa.me/529981088305 Whatsapp: +529981088305 için meşveret etmek amacıyla bana ulaşın” şeklinde mülahaza atıldığını ve mesajda düz kayran bağlantıyı tıklayan vatandaşların andıran, telefon ve vezneci hesaplarının ele geçirildiği bildirildi.

Yapılan uyarıda şirketlerin bu yolla öge evet bile çalışacak sevimli aramayacağı belirtilerek, “Serencam dönemde Düzce’de bu tür mesajlar vatandaşları kıygın etmeye başladı. Şirketlerin alelhusus hoşgörülü pozisyonunda olan eşhas bu nev mesajlar atmaz ve bu şekilde çalışacak eşhas aramazlar. Vatandaşlarımızı mağdur olmaması üzere bilmedikleri dümen, yakın ya üstelik mesajlardan mevrut linkleri açmamalarını istiyoruz” denildi. – DÜZCE

Share: