İslahiye’ye kurulan aşçı ve yardım toplama çadırlara yaraları sarıyor

Tepebaşı Belediyesi, depremden yer haddinden fazla etkilenen illerden olan Gaziantep’in İslahiye ilçesine kurduğu lokanta ve müzaheret çokluk çadırı ile depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

Tepebaşı Belediyesi, hat üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ilde şişman yıkıma nöbet açan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Gaziantep’in İslahiye ilçesinde aşçı ve bir anda yanına dahi müzaheret toplama çadırını kurarak depremzedelerin yaralarını sarmayı sürdürüyor.

Her zaman kahvaltı ve ısıdam aşındırmak

Depremin yaşandığı önce zaman İslahiye’de kurulan Tepebaşı Belediyesi Aşevi çadırında her çağ kahvaltı ve sıcak kemirmek servisi devam ediyor. Depremzedeler çadıra gelerek besin ihtiyacını karşılarken desteklerinden hava üstelik Tepebaşı Belediyesine ve Eskişehir halkına teşekkürlerini iletiyor.

Bölge halkından dahi yardıma destek

Tepebaşı Belediyesi Aşevi çadırının acilen yanına kurulan yardım cem çadırından bile yardımlar ulaştırılmaya bitmeme ediyor. Eskişehir’den gönderilen yardımların dağıtıldığı çadıra, zelzele bölgesindeki duygun vatandaşlar üstelik sebze, kâr ve odun ocağı üzere değişik bağışlarda bulunuyor. İmece usulü ile toplanan yardımlar ile depremzedelerin ihtiyaçları karşılanıyor.

Köylere besin ve gerekseme malzemesi dağıtılıyor

Öte yandan depremden belde büyük beis gören ve yıkımların gerçekleştiği köylere da ulaşılıyor. Tepebaşı Belediyesi personeli, rastgele gün köylere giderek ihtiyaçları belirleyip depremzedelere ulaştırıyor. Köylerde kâin depremzedelere hem yemek hem de ihtiyaç malzemeleri konusunda yardımda bulunuluyor.

Saat 22.00’a büyüklüğünde hizmet veriliyor

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri ise, yapılan yardımlardan dolayı Eskişehirlilere teşekkürlerini iletti. Yetkililer, deprem bölgesine otağ, uyku tulumu, kömür, hıfzıssıhha paketi ve akarsu kadar malzemeleri akşam saat 22.00’a büyüklüğünde hizmet veren Nihal- İsmail Akçura Aşevi’ne bırakabileceklerini belirtti. – ESKİŞEHİR

Share: