Isparta’da Yazılı Kanyonda mahdut küsurat üç emanet kurtarıldı

Isparta’nın Sütçüler ilçesindeki Yazılmış Kanyon’üstelik muhat kalan 4 kişiden 3’ü kurtarıldı. 1 güç ise kanyonda suya girerek boğulma sonucu hayatını kaybetmişti.

Isparta’nın Sütçüler İlçesi Yeşildere Köyü bölgesinde bulunan Hidro Zindelik Santralinin bulunduğu yerden Bağlanmış Dar Boğaz istikametinde tabiat yürüyüşü yarmak amacıyla çıkan ve tıpkı elan kendilerinden malumat alınamayan 4 yurttaş amacıyla AFAD, Açıkgöz Arama ve Istirdat Timi (JAK), İz Strateji Köpek Timi, Arama ve Istirdat Kapik Timi, duyum Timleri ve Sütçüler İlçe Cingöz Komutanlığı ekipleri emek gerçekleştirdi.

Çalışmalar sonucunda mahdut mütezayit 4 vatandaştan 3 tanesi tün saatlerinde kurtarıldı. 1 kişinin ise henüz önceki yapılan açıklamada kanyonda girdiği suda boğularak hayatını kaybettiği bildirilmişti. Mavera yandan hayatını kaybeden kişinin cesedinin kurtarılması amacıyla bölgede baştan çalışmalara başlandığı öğrenildi.

“3 vatandaşımız sağlıklı tıpkı şekilde kurtarıldı”

Isparta valisi Görgülü Baruş tespit edilen yerin çok sarp ve girilmesi zor bir düz olduğuna dile getirerek şöyle konuştu: “Kurtarma yapılan meydan tahminî 200 metrelik ayrımsız yükseklik, çok yalçın benzeri yükseklik. Icraat saat 24.00 sıralarında neticelendi. 7 JAK ve 8 AFAD görevlimiz, canla başla çalıştı. 3 vatandaşımız dimdik biçimde kurtarıldı. Gördüğümüz kadarıyla esenlik durumları ongun amma gene üstelik UMKE ekiplerimiz kurtarılan vatandaşlarımızın sağlık kontrollerini yaparak dördüncü kadem bölgesinden bulunduğumuz yere kestirmece ayrımsız saat yürüyerek anlama ettiler. Bu arazinin ne büyüklüğünde mukavim olduğunu gösteriyor. Çok şükür Mehmet Sezgin, Hüseyin Sofulu ve Mehmet Kitapçı şu anda bol durumdalar. Suda gark vakasında kaybettiğimiz Veysel Servak kardeşimizin naaşı maatteessüf aşağıda kaldı. Tün olması itibariyle zinde aynı istirdat faaliyeti yürütülemeyeceğinden arkadaşlarımız sabahleyin er vakitlerde engelleme edecek, yeniden kanyona inip naaşını da ailesine teslim edecekler. Olayın başından beri taharri kurtarma faaliyetlerine katılan bilcümle ekiplerimize ve bize kılavuzluk fail köydeki vatandaşlarımıza teşekkürname ediyorum.”

Kanyondan kurtarılan 3 gönül sağlık kontrolü amacıyla Sütçüler Mehabet Hastanesine götürüldü. – ISPARTA



Share: