İsrail Cumhurbaşkanından ‘karşılıklı sefirikebir atama’ açıklaması

Türkiye ve İsrail’in karşılıklı büyükelçi atama kararına ilişkin İsrail Cumhur Reisi Isaac Herzog, “İsrail ile Türk halkları arasındaki henüz çok konuşu ilişkileri, düğme turizmi ve dostluğu motivasyon edecek eke bire bir evolüsyon” açıklamasını yaptı.

Herzog sosyal iletişim araçları mesajında Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ı etiketleyerek “Türkiye ile tüm diplomatik ilişkilerin yenilenmesini ölçüm ediyorum- güzeşte yıl önderlik ettiğimiz, İsrail ile Türk halkları arasındaki henüz aşkın kazançlı ilişkileri, kopça turizmi ve dostluğu teşvik edecek şanlı tıpkısı gelişme” dedi.

Herzog benzeri diğer mesajında ise Ortadoğu’da iyi komşuluk ilişkilerinin dizge amacıyla kocaman olduğunu vurgulayarak Mutekit, Hileci ve Hristiyanlar gibi eksiksiz inanç mensuplarının sulh zarfında yaşayabileceğini belirtti.İsrail Başbakanı Yair Lapid ise “İsrail ve Türkiye, kavrayışsız dönen büyükelçiler de karışma kalkışmak amacıyla, milletlerimiz arasındaki tüm diplomatik bağları yeniden kurma kararı aldı. Bu, yalnız ikili ilişkilerimizi derinleştirmeye değil, bölgesel istikrarı güçlendirmeye birlikte katkıda bulunacaktır” ifadelerini kullandı.

Share: