İstanbul’da şehit olan Nokta Oltan Kayırıcı amacıyla merasim düzenlendi

İstanbul Şişli’de bir olayda direnç gösteren kişilere müdahale esnasında fenalaşarak kaldırıldığı hastanede martir olan çarşı ve mahalle bekçisi Oltan Koca üzere İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde cenaze merasimi düzenlendi.

Törene, martir Yasakçı Oltan Eş’nın yakınları, İstanbul Valisi Yüce Yerlikaya, İl Güvenlik Müdürü Utku Patal, Koca’nın meslektaşları, polis ve jandarmalar katıldı.

Şehit Âdem’nın naaşı İl Emniyet Müdürlüğünün cenaze aracı ile törenin yapıldığı alana getirildi.

Törende mütekellim İl Inanma Müdürü Patal, Insan’nın şehit düştüğü olayın aceleten arkası sıra görevlilere direnç gösteren 8 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Oltan Kayırıcı kadar, cümle şehitlerin kahramanlıkları ve vatana hizmet amacıyla çarpan yürekleri var az çok, kanunsuzluklarla mücadelelerinin devam edeceğini anlatım fail Eskişehir Taşı, şunları söyledi:

“Ülkemizin sağlık ve güvenliği, vatandaşımızın fert ve servet emniyetinin sağlanması için mesai mefhumu gözetmeksizin, görev yaparken milli menfaatlerimizi seçme şeyin üzerinde tutarak, aynı azim ve inançla milletimizin hizmetkarı olmaya bitmeme edeceğiz. Şehit Oltan Âdem özellikle tevessül etmek için yurt, kavim, sembol ve mukaddes değerler için duygusal veren tam şehitlerimizi yağmur ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum.”

Konuşmanın arkası sıra şehidin naaşı defnedilmek amacıyla memleketi Gümüşhane’nin Palan ilçesine gönderildi.



Share: