İstanbul’da teröre karşı ‘Evlat Nöbeti Çalıştayı’

İstanbul’de Medya Platformu Derneği ve MİSMED Toplumsal Iletişim Araçları Derneği işbirliğiyle ‘Enik Nöbeti Çalıştayı’ düzenlendi. Çalıştayın küşat konuşmasını yapan YANLIŞSIZ Öğür Nevşehir Mebus Mustafa Güllabi, “”HDP çocukların dağa kaçırılmasında tıpkı istasyon, Diyarbakır Anneleri bu istasyonu imha etti” dedi.

Diyarbakır’bile bölen terör örgütünün dağa kaçırdığı evlatlarını almak üzere HDP iklim binası uğrunda öğün tutan ailelerin duruşu akademik emek konusu oldu. Bu çerçevede İstanbul’bile Medya Platformu Derneği ve MİSMED Içtimai Medya Derneği işbirliğiyle ‘Yavru Nöbeti Çalıştayı’ düzenlendi. Terörizme karşı duran ilk karı hareketinin dünyaya duyurmak üzere birleştirme edilen çalıştayın 1. ve 2. oturumları gerçekleştirildi. Annelerin başlattığı hareketin akademik düzeyde ele alındığı çalıştay’ın Nevşehir Mebus Mustafa Uyanık ve Bitlis Muazzez Üniversitesi’nde Toplum Bilimi Bölümünde Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Palabıyık yaptı. Küşat konuşmalarının ardından Ahmet Durkaya’nın moderatörlüğünde ‘Sosyal Hareketin Eskimemiş Öznesi: Enik Nöbeti Aileleri’ mevzulu 1. Celse başladı. Oturumda dil cambazı olarak Çarkıt SELIM Partili Saylav Mehdi Eker, Gazeteci Orhan Miroğlu, Fatma Gülşen Bonkör ve Mahmut Bıyıklı katıldı. 1. Oturumun peşi sıra Zorlu Sakınç moderatörlüğünde ‘Yavru Nöbeti Aileleri: Toplumsal Himmet ve Can Düzentileme’ mevzulu 2. oturum başladı. Oturumda hatip olarak Zeynep Türkoğlu, Betül Soysal Bozdoğan, Doç. Dr. Veysel Aldanmaz ve Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu katıldı.

“HDP çocukların dağa kaçırılmasında aynı istasyon, Diyarbakır Anneleri bu istasyonu imha etti”

Çalıştayın küşat konuşmasını özne DOĞRU Fırka Nevşehir Milletvekili Mustafa Bitirmiş, “Bugün İstanbul’de Çalıştayımız var. Diyarbakır Annelerimizin rast ve kibirli direnişinde hem sosyolojik hem akademik hem da medya ayağı adına nasıl bindi sağlayabiliriz. Bu işi bilcümle beraber elbet yürütebiliriz onu cenkleşmek için buradayız. Bağımlı bu yekpare Türkiye’nin değeridir. İnşallah bilcümle bu arada Diyarbakır annelerimizin desteği ile bu arada İçişleri Bakanımızın katkıları ile beraber bilcümle yıldırı örgütlerini inşallah bu ülkeden söküp atacağız. Tabi burada Diyarbakır annelerimizin doğruca direnişi çokça şanlı notlar çıkardı. Bir tanesi dahi özellikle tek HDP Milletvekili çocuğunun veya ensesi kalın çocuklarının dağda olmadığını tamamen acayip ve zavallı Doğu’bile ki vatandaşlarımızın çocuklarının olduğu belirleme edildi. Allah’a hamdolsun bu nüsha serian azalıyor. Çünkü Diyarbakır Annelerimiz hoppadak evlatlarını kurtarma değil, dağa çıkacak ve kaçacak çocukları dahi yetmek için tıpkı götürüm ve vakfe sergiliyorlar. Tığ da onlardan minnettarız. Türkiye terörle mücadele çokça büyük 2 madde sağladı. Hem TSK, hem MİT hem birlikte Emniyet güçlerimizin koordineli gayretleri ile bu arada domestik ve milli unsurların kullanması yine siyasi hayatiyetli iradenin terör örgütüne içki aldırmaması. İkincisi ise Diyarbakır annelerimizin alelhusus Kürt halkının aynı eylemi tıpkı direnişi ortaya daha çok. Dolayısıyla Diyarbakır anneleri şurası haykırdılar. Yıldırı örgütü çocuklarımıza gâvurluk ediyor, bizim çocuklarımızın geleceğini çalıyor, bizim çocuklarımızı öldürüyor. Bu haykırışlarda şu nesep ortaya bundan sonra. HDP çocukların dağa kaçırılmasında tıpkı istasyon, Diyarbakır Anneleri bu istasyonu imha etti. Tığ onlara minnettarız” şeklinde konuştu.

Toplamda 6 oturum adına planlanan ‘Bala Nöbeti Çalıştayı’ akşama büyüklüğünde belli aralarla bitmeme edecek. – İSTANBUL



Share: