İstanbul’da yıldırı örgütü MLKP’ye yönelik operasyonda 4 emanet yakalandı

İstanbul Sultangazi’de yıldırı örgütü MLKP’ye yönelik operasyonda 4 güç yakalandı.

İstanbul Güvenlik Müdürlüğünden yapılan açıklamada, örgüt mensubu M.U’nun MLKP terör örgütünün silahlı yapılanması FESK içre Suriye’de silahlı elektrik aparmak ve örgüt kamplarında eğitim ahzetmek üzere 2015’te illegal yollardan bu ülkeye gittiği ve 2019’da sansasyonel eylem yarmak için gayrikanuni yollarla Türkiye’ye girdikten bilahare yakalanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

M.U’nun, boşaltma olmasının arkası sıra 5 Ağustos 2022’de Ağrı’da düzenlenen operasyonda düzenlilik güçleriyle girdiği çatışmada etkisiz hale getirilen MLKP terör örgütü üyesi U.A’nın neymiş intikamını kabul etmek için inanma güçlerine yönelik eylem arayışında olduğunun belirleme edildiği bildirildi.

Açıklamada, M.U’nun, iki bölüm evvel Sultangazi Gazi Mahallesi’ndeki hücre evinde, örgütün gösteri planına ilgili hazırlık ve planlama yaptığının belirlendiği ifade edildi.

Söz konusu adrese düzenlenen operasyonda M.U. ile MLKP Biçim Komisyon üyesi E.Y, Ezilenlerin Toplumcu Partisi İstanbul İl Başkanı H.D.A ve örgüte aile realizasyon fail N.G’nin yakalandığı, adreste 2 tabanca, çokça sayıda fişek, 1 el bombası ve örgütsel doküman ele geçirildiği kaydedildi.



Share: