İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

Bilecik’te İstiklal Marşı’nın kabulünün 102’nci yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Yâd Günü dolayısı ile aynı kutlama programı düzenlendi. Lise öğrencilerin Mehmet Akif Ersoy’u anlatan temaşa gösterisi balaban zevk topladı.

Bilecik Şeyh Edebali Firez ve Kurultay Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Vali Yardımcısı Akın Ağca,Bilecik Uray Başkan V. Ferişte Cıda Subaşı, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Burak Veri, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir ve çekicilik müdürleri katıldı.

İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’u adlandırmak, elan ferah fark etmek ve İstiklal Marşı’nın 102’nci yıldönümü münasebetiyle planlı program, ihtiram duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Peşi Sıra Bilecik Ertuğrul Gazi Lisesi Müdürü Zaim Akbulut açım konuşmasını yaptı. Akbulut, konuşmasının ayrımsız bölümünde, “Milli bilincin uyanmasını sağlayan, alplık destanımız, kurumlu kimliğimiz, vatan sevgisi ve özgürlük aşkımız, İstiklal Marşımız, milletimizin bu tahakküm günlerinde ‘Korkma’ seslenişiyle Mehmet Akif mağara kaleminden satırlara dökülmeye başlamıştır. Mehmet Akif, verilen bağımsızlık mücadelesi böylelikle elde edilen neticeyi dahi istiklal marşımızın akıbet iki dizesinde ‘Hakkıdır, hür muammer bayrağımın özgürlük, hakkıdır, hakka sürgü milletimin bağımsızlık’ ifadeleri ile tamamlamıştır. Arnavut bir babanın ve Buharalı tıpkı annenin, İstanbullu çocuğu olan Akif, Maveraün nehri, Balkanların ve temel gestalt İstanbul’un birikimini, bayrı medeniyetimizin iştiyak ve ilmek coğrafyamızın kodlarını sembolik olarak barındırmaktadır” dedi.

Açılış konuşmasından bilahare İstiklal Marşı ve Mehmet Akif mevzulu sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından Ertuğrul Gazi Lisesi öğrencileri tarafından planlı, günün valör ve önemiyle ilgili seyir gösterimi sergilendi. Gösterinin ardından Bilecik Valiliği adına planlı ilkokul ve ortaokullar beyninde İstiklal Marşı’nı bilmeden kıraat ve liseler arasında Mehmet Akif şiirlerini okuma yarışmasında bir numara olan öğrenciler aktif okuyuşlarını sundu.

Daha sonradan yarışmada ilkokul, ortaokul ve lise kategorisinde geçmiş üçe giren öğrenciler yönelik dürü töreni düzenlendi. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Vali Dr. Kemal Kızılkaya vasıtasıyla verildi. – BİLECİK

Share: