İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Yâd Haset

Mardin, Batman ve Siirt’te, “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haset” nedeniyle programlar gerçekleştirildi.

Mardin’in gestalt Artuklu ilçesindeki Atatürk Hars Merkezi’nde planlı program, utanmak duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kur’an-ı Ahi tilavetinin arkası sıra İl Milli Terbiye Müdürü Gaye Demir, günün mazmun ve önemine ilişik konuşma yaptı.

Noterlik Cevdet Altun Ortaokulu öğrencilerinin oratoryo gösterisinin arkası sıra İstiklal Marşı’nı evire çevire okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere türlü hediyeler verildi.

Programa, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, İl Güllabi Komutanı Sancak İdris Tataroğlu, İl Inanma Müdürü Mahmut Felaket ile gurur temsilcileri katıldı.

Batman

Batman Hars ve Turizm İl Müdürlüğündeki konuşma salonunda planlı programda ocumak duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Programda Batman Lisesinde öğretmen Abdülhamit Baran, günün mazmun ve önemine ilişik müzakere yaptı. İstiklal Marşı’nı güzelce okuma yarışmasında ortaöğretim kategorisinde bir numara olan mektepli Nubahar Gizliden Gizliye, marşın benzeri bölümünü okudu.

Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından öğrenciler oratoryo gösterisi sundu.

Program, seslendirilen türküler ve okunan şiirlerin peşi sıra sona erdi.

Programa, Batman ilbay yardımcıları Bedel Kılıç ve Murtaza Ersöz, Garnizon Komutanı Liva İhsan Kaplan, İl Jandarma Komutanı Miralay Fıkdan Lüks, İl Inanma Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Mahmut Kurtaran, amme kurumları ile sivil sosyete kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Siirt

Siirt İl Milli Terbiye Müdürlüğü Konuşma Salonu’nda düzenlenen izlence, imtina etmek duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Mehmet Akif Ersoy ile ait diya gösteriminin arkası sıra Içtimai Ulum Lisesi öğrencileri aracılığıyla hazırlanan “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” mevzulu oratoryo gösterisi sunuldu.

Öğrencilerin şiirler okuduğu programda, kılık, koşuk ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa, Siirt Valisi ve Belediye Başbuğ Vekili Osman Hacıbektaşoğlu ve eşi Güney Hacıbektaşoğlu, İl Bitirmiş Komutanı Tugay Emrullah Nazik, İl Güvenlik Müdürü Kağan Yıldırımoğlu, Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci ve çalım müdürleri katıldı.

Share: