İsveç ve Hollanda’da Kur’an-ı Ahi saldırılarına Bursa’dan reaksiyon

İsveç ve Hollanda’da Kur’an-ı Eli Açık saldırılarına Bursa’dan tepki

Bursa’da sivil toplum kuruluşları Kur’an-ı Koçak üzere toplandı

BURSA – Bursa’da sivil topluluk kuruluşu temsilcileri, İsveç ve Hollanda’da yakılan Kur’an-ı Kerimleri itiraz etmek üzere bire bir araya geldi.

Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği uğrunda ve Hollanda’nın Lahey şehrinde yakılan Kur’an-ı Semih’i protesto etmek üzere toplanan sivil toplum kuruluşları temsilcileri, basın açıklaması yaptı. Orhangazi Parkı’nda yapılan matbuat açıklamasına DOĞRU Parti Bursa Saylav Osman Mesten üstelik katılım gösterdi.

Basın açıklamasında konuşan AK Öğür Bursa Mebus Osman Mesten, “Garp medeniyetinden bizi üzen eylemler devam ediyor. Gün boyunca böylelerdi, İslam’ın, hakikatin düşmanıydılar. Amma milletimizin Kur’an’a ve İslam’a bağlılığı kıyamete büyüklüğünde devam edecek” dedi.

Basın açıklaması işleyen Hüccet Sayılgan, “Kur’an-ı Cömert, kül insanlar amacıyla kıyamete kadar hükmü katiyen değişmeyecek, sürgit varlığı bitmeme edecek, hep antlaşma ve mekanlarda tıpkı halas, hidayet rehberi, hayatın yekpare alanlarına hitap eden mübarek, ilahi aynı rehberdir. Allah’a imanın temel şartlarından biri da Kuran-ı Verimli’e inanç etmektir. İsveç Stockholm ve Hollanda’nın Lahey şehrinde tıpkısı kafir, tıpkı faşist, Kur’an-ı Verimli’i uğur düzlük sefihane benzeri atak gerçekleştirdi. İsveç ve Hollanda heybet yetkililerinin izniyle gerçekleştirdiği Kur’an-ı Eli Açık’i yakma eylemi yer özellikle Allah’a, İslam dinine ve umum Müslümanlara ve hatta bilcümle insanlığa müteveccih alçakça aynı tiksinme eylemidir. Avrupa’da, alelhusus akıbet yıllarda planlanmış tıpkı şekilde Müslümanların dinine, kutsallarına ve değerlerine cebin antagonizm ve tiksinti eylemleri her güzeşte aktarılma yaygınlaşıyor. Ayrımlı ülkelerde aynı sapkın, kafir, faşist çıkıyor Kur’an-ı Eli Açık’deki ara sıra ayetlerin değiştirilmesi gerektiğini söylüyor, başka benzeri kafir, sapkın, faşist çıkıyor Kur’an-ı Semih’i yakıyor, eksantrik aynı sapkın, faşist çıkıyor İslam dinini ve Müslümanları yıldırı kaynağı adına gösteriyor. Avrupa’da İslam’a ve Müslümanlara alın devletlerin desteğiyle yaygınlaşan bu antagonizm ve nefret eylemleri eksiksiz insanlığın varlık ve barışını yok etmektedir.

İslam dinini ve Müslümanları kasıt alan, değerlerimize hakaret fail, Müslümanların yaşamını zılgıt eden bu provakatif, sefihane eylemlere, tabir özgürlüğü adı altında izin verilmesini tek şekilde kabul etmiyoruz, akseptans etmeyeceğiz ve bildirme hayat dolu şekilde lanetliyoruz. Çünkü bu ayrımsız nefret suçudur. Avrupa kendi tarihinin kaka dönemlerine dönüyor. Avrupa’da Haçlı zihniyeti baştan ortaya çıkarılmaya çalışılıyor. Bu faşizan tiksinme suçunu kimesne hürriyet ve müsamaha diyerek savunamaz. Avrupa bu münasebetsiz gidişe dur eylemek zorunda. Hakeza aynı eylemin rastlantısal olmadığının farkındayız. Bu eylemler Türkiye’nin toptan benzeri ağır sıklet oluşuna karşı planlanmış provakatif planlı bir eylemdir. Bu eylemler dinen ve ahlakça çöken, bilcümle değerlerini yitirmiş Avrupa’nın dünyada İslamiyet’in yüceliğine karşı yapılan şuurlu tıpkı saldırıdır. Avrupa Kur’an-ı Verimli’i yakarak Müslümanlığa yahut Müslümanlara uymazlık verebileceğini mi zannediyor? Bu eylemler, bilcümle insanlığın huzurunu ve acun barışını zılgıt etmektedir.

Bütün dünyaya buradan sesleniyoruz, unutulmamalıdır ki, Allah’a yemin olsun kim, bu sefihane eylemler, bu tiksinti suçu ve tahrikler, Allah’ın nurunu katiyen söndüremeyecektir. İslam dini ve Kur’an-ı Kerim rastgele sabık dönme insanlığa ümit, dirlik ve barışı sağlayacak muhteşem benzeri kanıt yerine dünyanın dört bir köşesine ulaşacaktır. İslam Dini ve Kur’an-ı Ahi, kıyamete büyüklüğünde ilelebet var olacaktır. Bu alçakça eylemleri gerçekleştirenler ve bindi verenler bu dünyada ve ahirette yavaş ve zelil olacaktır. Ümmet namına mukaddes kitabımız Kur’an-ı Ahi’e yapılan ve yapılabilecek olan tam saygısızlık ve saldırganlığa; dünyanın gelişigüzel yerinde ve seçme platformda, hep tepkimizi gösterecek ve menfur eylemlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Sonuç namına, bütün ülkeleri ve arsıulusal kuruluşları, İslam düşmanlığını yaygınlaştıran bu sefihane eylemlere ve Müslümanlara alın işlenen bu suçlara karşı durmaya, el birliği halinde müşahhas tedbirler almaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Share: