İsveç, yıldırı örgütü PKK şüphelisi benzeri kişiyi güvenlik tehdidi görmesi sebebiyle hudut dışı etmeye hazırlanıyor

ETC gazetesi, 26 yaşındaki Zinar Bozkurt’un sınır dışı yapılmak için gözaltına alındığını yazdı. Devir içi kitap fail Blankspot gazetesinin haberinde ise Bozkurt’un İsveç’e 8 yıl geçmiş yaptığı sığınma başvurusunun 6 kamer önce reddedildiği ve üzerine hudut dışı edilme kararı alındığı tabir edildi.

GÜVENLİK TEHDİDİ ADINA GÖRÜLDÜ

İsveç İstihbarat Teşkilatının (SEPO) Bozkurt’un yıldırı örgütü PKK ile bağlantılarının bulunması zımnında gözaltına aldığı kaydedilen haberde, bu kişinin İsveç üzere aynı düzenlilik tehdidi yerine görüldüğü aktarıldı.

İSVEÇ, TÜRKİYE’NİN KIRMIZI BÜLTENLE ARADIĞI DOLANDIRICIYI TESLİM EDECEK

Mavera yandan 11 Ağustos’ta İsveç’in Türkiye’nin dolandırıcılık suçundan al bültenle aradığı Okan Kale’yi iadeli etme kararı aldığı bildirilmişti. İsveç’te devre içi eser fail Samnytt gazetesi, Kale’nin 2010-2011 yıllarında Türkiye’de 3 bankaya müteveccih kart dolandırıcılığıyla suçlanması zımnında İsveç’e kaçtığını belirterek Kale’nin Haziran 2012’de dehalet başvurusunun reddedildiği ve buradan İtalya’ya geçtiği kaydedilmişti.

KENDİSİNDEN 23 GÖZYAŞI IRI İSVEÇLİ İLE EVLENMİŞ

Kale’nin İtalya’da 2 yıl arızi sığınmacı oturum kartı aldığı ve 2016’da İsveç’e gelerek kendisinden 23 yaş balaban İsveçli biriyle evlendiğine özen çekilen haberde, Kale’nin bu dünyaevi sayesinde İsveç’te yerleşme ve iş izni aldığına bel edilmişti. Ilk Teşrin 2021’de Ankara’nın Interpol aracılığı ile İsveç makamlarıyla temasa geçtiği vurgulanan haberde, Kale’nin bu tarihte yakalanarak hapse atıldığı ifade edilmişti.



Share: