İtfaiye eri, enkazdan 129’uncu saatte kurtardıkları kediyi sahiplendi

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde arama-istirdat çalışmalarına katılan Mardinli itfaiye eri Büyük Çakas, 129’uncu saatte enkazdan çıkarıp ‘Göçük’ adı verdikleri kediyi sahiplendi.

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde taharri istirdat çalışması örümcek Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, Atatürk Mahallesi’ndeki Akan Apartmanı’nın enkazından 129’uncu saatte 5 kişiyi etken kurtardı. Mardin ekibi antrparantez, bire bir enkazdaki 2 kediyi bile sağlıklı çıkardı. Kedilerden birinin sahibini bulamayan ekipler, bakımını ve beslenmesini üstlendi. ‘Çöküntü’ adı sunulan pisik, kontrol kurtarma ekibini icraat süresince serbest bırakmadı. Ekibin maskotu olan kediyi, istirdat çalışmalarında görev yapan itfaiye aracı eri Yüksek Çakas sahiplendi. Çakas, Mardin’e getirdiği kediye özenle bakıyor.

‘ARAMIZDA BİR BENT OLUŞTU’

Depremin geçmiş saatinde bölgeye sevk edildiklerini belirten Uca Çakas, icraat bittikten sonra kurtardığı kediyi orada bırakmaya gönlünün el vermediğini rapor ederek, “90 şahsiyet ekiple mücahede yaptık. Akan Apartmanı’nda grup olarak 5 kişiyi kurtardık. Ayrımsız etkili daha çıkarmak için var gücümüzle çalıştık. Ayrıca, 3 yârenlik kuşunu kafesi ile çıkardık. Kriz altından 2 kediyi birlikte kurtardık. Ayrımsız kedinin sahibini bulduk amma aynı kedinin sahibi bulunamadı. Bağımlı aramızda benzeri sargi oluştu, sürekli yanımızdaydı, bunun konusunda tığ üstelik kediyi sahiplenerek ‘Enkaz’ adını verdik. Kedi benden tek ayrılmıyordu, ben birlikte ondan ayrılmadım. Evimde ona bakıyorum. Onunla beraber yatıyoruz. Geldiği günden beri tek kucağımdan düşmedi. Bu travmayı beraber atlatacağız. Ailem üstelik onu ailenin tıpkı bireyi adına gördüler” dedi.

Share: